Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Falafel

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Nem kell étterembe menni ahhoz, hogy isteni, ropogós falafelt együnk. Készítsd el Te is otthon ezt a mennyei Horváth Rozi receptet, amely nem csak egészséges és laktató, hanem egy igazán különleges finomság!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A csicseriborsót egy éjszakára bőséges vízbe áztatjuk.

  2. Másnap leszűrjük, alaposan hagyjuk lecsepegni, majd turmixgéppel enyhén darabosra daráljuk a hagymával, fokhagymával, liszttel, tojással és a petrezselyemmel.

  3. Hozzákeverjük a fűszereket, majd fél órát letakarva pihentetjük a masszát.

  4. Ezután diónyi golyókat formálunk belőle, majd forró olajban barnára sütjük őket. Kívül ropogós, belül könnyű, krémes állagúnak kell lennie.

  5. Hummusszal, friss zöldségekkel, fűszeres joghurttal tálaljuk.

  6. Egy kevés cayenne-i bors vagy chilipehely még jobban elmélyíti a falafel ízét.