Falafel
Nem kell étterembe menni ahhoz, hogy isteni, ropogós falafelt együnk. Készítsd el Te is otthon ezt a mennyei Horváth Rozi receptet, amely nem csak egészséges és laktató, hanem egy igazán különleges finomság!
Elkészítés
-
A csicseriborsót egy éjszakára bőséges vízbe áztatjuk.
-
Másnap leszűrjük, alaposan hagyjuk lecsepegni, majd turmixgéppel enyhén darabosra daráljuk a hagymával, fokhagymával, liszttel, tojással és a petrezselyemmel.
-
Hozzákeverjük a fűszereket, majd fél órát letakarva pihentetjük a masszát.
-
Ezután diónyi golyókat formálunk belőle, majd forró olajban barnára sütjük őket. Kívül ropogós, belül könnyű, krémes állagúnak kell lennie.
-
Hummusszal, friss zöldségekkel, fűszeres joghurttal tálaljuk.
-
Egy kevés cayenne-i bors vagy chilipehely még jobban elmélyíti a falafel ízét.