Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Fahéjas konyakos sárgabarackdzsem

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Igazi nyári pikáns desszertfinomság, amellyel elkápráztathatod vendégeidet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A sárgabarackot mossuk meg. Néhány másodpercre dobjuk forró, majd hideg vízbe, így könnyen lehúzzuk a héját. A barackokat felezzük el, távolítsuk el a magot, majd a feleket vágjuk négybe.

  2. Amikor elkészültünk, tegyük az egészet egy lábosba. A megfelelő mennyiségű zselésítőt keverjük el a cukorral, adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját.

  3. Szórjuk a gyümölcsre, hintsük meg a fahéjjal, és óvatos mozdulatokkal, de alaposan keverjük át. Gyújtsunk alá, majd állandóan kevergetve forraljuk fel.

  4. Merülő mixerrel körülbelül a negyedét-harmadát turmixoljuk el, hogy elég leveses legyen, de darabos is maradjon. Közvetlenül az üvegekbe töltés előtt adjuk hozzá a konyakot.

  5. Forró vízzel öblítsük ki a befőttes üvegeket. Töltsük bele a forró dzsemet az üvegekbe.

  6. Gondosan zárjuk le, majd pár percre fordítsuk fejjel lefelé. így tartósítás nélkül is eláll. Kihűlés után fogyasztható.