Fahéjas konyakos sárgabarackdzsem
Igazi nyári pikáns desszertfinomság, amellyel elkápráztathatod vendégeidet!
Elkészítés
-
A sárgabarackot mossuk meg. Néhány másodpercre dobjuk forró, majd hideg vízbe, így könnyen lehúzzuk a héját. A barackokat felezzük el, távolítsuk el a magot, majd a feleket vágjuk négybe.
-
Amikor elkészültünk, tegyük az egészet egy lábosba. A megfelelő mennyiségű zselésítőt keverjük el a cukorral, adjuk hozzá a citrom levét és reszelt héját.
-
Szórjuk a gyümölcsre, hintsük meg a fahéjjal, és óvatos mozdulatokkal, de alaposan keverjük át. Gyújtsunk alá, majd állandóan kevergetve forraljuk fel.
-
Merülő mixerrel körülbelül a negyedét-harmadát turmixoljuk el, hogy elég leveses legyen, de darabos is maradjon. Közvetlenül az üvegekbe töltés előtt adjuk hozzá a konyakot.
-
Forró vízzel öblítsük ki a befőttes üvegeket. Töltsük bele a forró dzsemet az üvegekbe.
-
Gondosan zárjuk le, majd pár percre fordítsuk fejjel lefelé. így tartósítás nélkül is eláll. Kihűlés után fogyasztható.