Egészben sült hal bulgurral
Magyarország halfogyasztásban igencsak hátul helyezkedik el a többi országhoz képest.
Pedig tudjuk, hogy a hal roppant egészséges étel, tele van vitaminokkal és a szervezet számára szükséges Omega-3 zsírsavakkal. Szakértők szerint heti 2 alkalommal ajánlott lenne halas ételeket fogyasztani! Van ehhez is egy remek receptünk: egészben sült hal bulgurral!
Tipp: bulgur helyett használhatunk burgonyát, kölest, hajdinát és kuszkuszt is, kesudió helyett pedig bármilyen olajos magot.
Elkészítés
-
A megtisztított halakat vékonyan olajozzuk be, majd dörzsöljük a húsába, bőrébe a fűszerkeveréket. A hasüregbe tegyük a kaprot és a felkarikázott citromot, hagyjuk így állni 30 percet.
-
Forró serpenyőben vagy grillrácson a halak mindkét oldalát süssük 3-4 percig.
-
A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben gőzöljük puhára 15 percig, ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a durvára vágott kesudiót, a kápiát, a zellert, néhány csepp citromlevet és olívaolajat.