Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Egészben sült hal bulgurral

45-60 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A sült hal gyakori nyári főétel, különös a balatoni vidékeken, vagy akár nyaralás alkalmával. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne tudnánk mi is fenséges sült halat készíteni otthon! Az alábbi recept ebben nyújt iránymutatást. Tipp: bulgur helyett használhatunk burgonyát, kölest, hajdinát és kuszkuszt is, kesudió helyett pedig bármilyen olajos magvat.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A megtisztított halakat vékonyan olajozzuk be, majd dörzsöljük a húsába, bőrébe a fűszerkeveréket.

  2. A hasüregbe tegyük a kaprot és a felkarikázott citromot, hagyjuk így állni 30 percet.

  3. Forró serpenyőben vagy grillrácson a halak mindkét oldalát süssük 3-4 percig.

  4. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben gőzöljük puhára 15 percig, ízlés szerint sózzuk, majd adjuk hozzá a durvára vágott kesudiót, néhány csepp citromlevet és olívaolajat.