Édesburgonyás kurkumás lecsó
Tombol a tavasz, hamarosan kezdődik a lecsószezon ismét! Nem tudom ki hogy van vele, ha lecsó, akkor nekem jöhet bármilyen formában, korábban már készítettem Rattatouille-t, francia lecsót is. Reggelire is gyakran eszem, tükörtojással, fetta sajttal vagy rántottával és cottage cheese-zel. Ez a változat most egy kicsit másabb, indiai beütésű, édes-savanyú, csípős, pikáns, de amilyen egyszerű, oly zseniális is!
Elkészítés
-
Végy egy szép nagy sütésálló, lehetőleg öntöttvas lábast. Külön-külön pirítsd meg nagy lángon a hagymát, paprikát, cukkinit.
-
Ha nem az öntöttvas lábasban csináltuk, akkor most tegyünk bele mindent, a felekbe vágott paradicsomot és a paradicsom konzervet is, valamint minden fűszert, lisztet, és alaposan keverjük el.
-
Mehet a sütőbe 130 fokon 1 órára.
-
Eközben pucold meg és kockázd fel az édesburgonyát, és 1 óra elteltével keverd hozzá a zöldségekhez, majd újabb 1 órán át süsd, tálaláskor szórd meg rusztikusra darabolt korianderrel.
-
Ennyi! Eheted hússal, tojással, tofuval, bármivel... még magában is isteni finom!
-
Tápanyagtartalom(1 adag): Zsír: 1 g Szénhidrát: 49 g (14 g rost) Fehérje: 7 g Energia: 233 Kcal