Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Édesburgonyás kurkumás lecsó

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Tombol a tavasz, hamarosan kezdődik a lecsószezon ismét! Nem tudom ki hogy van vele, ha lecsó, akkor nekem jöhet bármilyen formában, korábban már készítettem Rattatouille-t, francia lecsót is. Reggelire is gyakran eszem, tükörtojással, fetta sajttal vagy rántottával és cottage cheese-zel. Ez a változat most egy kicsit másabb, indiai beütésű, édes-savanyú, csípős, pikáns, de amilyen egyszerű, oly zseniális is!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Végy egy szép nagy sütésálló, lehetőleg öntöttvas lábast. Külön-külön pirítsd meg nagy lángon a hagymát, paprikát, cukkinit.

  2. Ha nem az öntöttvas lábasban csináltuk, akkor most tegyünk bele mindent, a felekbe vágott paradicsomot és a paradicsom konzervet is, valamint minden fűszert, lisztet, és alaposan keverjük el.

  3. Mehet a sütőbe 130 fokon 1 órára.

     

  4. Eközben pucold meg és kockázd fel az édesburgonyát, és 1 óra elteltével keverd hozzá a zöldségekhez, majd újabb 1 órán át süsd, tálaláskor szórd meg rusztikusra darabolt korianderrel.

  5. Ennyi! Eheted hússal, tojással, tofuval, bármivel... még magában is isteni finom!

  6. Tápanyagtartalom(1 adag): Zsír: 1 g Szénhidrát: 49 g (14 g rost) Fehérje: 7 g Energia: 233 Kcal