Édes csípős apró húsgolyók
Olaszország ihlette apró húsgolyók egy kis magyar csalafintasággal.
Elkészítés
-
A kétféle húst megtisztítjuk és ledaráljuk. Sóval, borssal ízesítjük, apró, 1,5-2 centiméteres húsgolyókat formálunk belőle.
-
Kevés zsiradékon az apróra vágott hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a mézet, és folyamatos kavarás mellet, világos barnára karamellizáljuk. Kis vizet adunk hozzá beleszórjuk a majorannát, oregánót, babérlevet, sózzuk, borsozzuk. 1-2 percig pároljuk.
-
Beletesszük a húsgolyókat, és időnként óvatosan átforgatva kifehéredésig pirítjuk. Annyi vizet adunk hozzá, hogy csaknem ellepje.
-
Hozzáadjuk a ketchupot, az Erős Pistát és a pirospaprikát. Óvatosan átforgatjuk, és fedő alatt készre pároljuk. Tésztával tálaljuk.