Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Dióval töltött sertésdagadó

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Ha lehet, a sertésdagadót a hentessel szúrassuk fel, mert ha gyakorlatlanok vagyunk, könnyen előfordulhat, hogy utána „stoppolni” kell.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A dagadót megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. ezután a húst felszúrjuk, és besózzuk. A zsemléket fele tej, fele víz keverékébe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A diót ledaráljuk. A párizsit nagyon apró kockákra összevágjuk, vagy ledaráljuk. A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A margarint serpenyőben felforrósítjuk, a hagymát világossárgára pirítjuk benne, majd hagyjuk kihűlni. A petrezselymet megmossuk, és apróra vágjuk.

  2. A kinyomkodott zsemléhez a darált diót, a párizsit, és a megpirított hagymát hozzáadjuk, a tojásokat beleütjük, sózzuk, borsozzuk, majd a majoránnával és a petrezselyemmel megszórjuk. Zsemlés masszát jól összekeverjük, a dagadóba töltjük, hústűvel összetűzzük, és tűzálló tálba tesszük.

  3. A sütőt 200 °c-ra (gázsütőnél 6-os fokozat; légkeveréses sütőben 180 °c) előmelegítjük Az olajat felforrósítjuk, a húsra locsoljuk, és egy kevés vizet aláöntünk, majd alufóliával letakarjuk. A sütőbe toljuk, és kb. 1 óra hosszat pároljuk. Azután a fóliát levesszük, a levével meglocsoljuk, és további 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Amikor a sütőből kivesszük kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.

  4. Párolt kelbimbóval, paradicsommal, ízlés szerinti köretekkel tálalj