Diós áfonyás zabpelyhes muffin

Diós áfonyás zabpelyhes muffin

Leírás:

Rozi lányom 8 éves. Igazi felfedező, szabad, nyitott lélek. És nagyon édes szájú. Szerinte neki van egy sütis, egy fagyis és egy csokis gyomra is, ami soha nem tud megtelni. Nem tartom ördögtől valónak az édességeket, úgy általában a cukrot sem. Figyelek rá, hogy ne vigye túlzásba a nassolást, de valami finomság minden napra jut. Az a legjobb, amikor mi sütünk valamit, amiből aztán az uzsonnás dobozába is jut. Imádja az áfonyát, ezért az alap muffin tésztába egy jó nagy adag került belőle.

Elkészítés:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A muffin formákat kiolajoztam. A diót száraz serpenyőben illatosra pirítottam.

  2. A banánt villával összetörtem. Hozzáadtam a zabpelyhet, az olajat és a vizet. Alaposan elkevertem. Hozzáadtam az áfonyát.

  3. Egy keverőtában összekevertem a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a fajéjat , a csipet sót. A cukorból először csak a felét adtam hozzá, mert a banántól már eleve édesebb a massza. Végül még egy keveset hozzákevertem a tésztához. Ha szükséges, felhasználhatjuk az összes cukrot.

  4. A nedves hozzávalókat a lisztes keverékbe forgattam, néhány nagy mozdulattal, hogy ne keverjem túl a tésztát, és elég levegő maradjon benne. A muffin formákat ¾-ig töltöttem a nyers tésztával, áfonyával díszítettem a tetejét. 20-22 perc alatt készre sütöttem. 17-18 perc környékén tűpróbával ellenőriztem a tésztát.

  5. A formában hagytam kihűlni.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel