Dán fahéjas csiga
A fahéjas tekercs mindannyiunk egyik kedvenc péksüteménye, a dán fahéjas csiga recept azonban minden képzeletet felülmúl! Próbáld ki Te is, ha szeretnéd egy klasszikus, de különleges süteménnyel meglepni a családot!
Elkészítés
-
A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felfuttatjuk benne az élesztőt.
-
Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.
-
Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.
-
Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjanak duzzadni. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.
-
Vaníliasodóval vagy fahéjas sziruppal érdemes meglocsolni a kész csigákat.