Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Dán fahéjas csiga

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A fahéjas tekercs mindannyiunk egyik kedvenc péksüteménye, a dán fahéjas csiga recept azonban minden képzeletet felülmúl! Próbáld ki Te is, ha szeretnéd egy klasszikus, de különleges süteménnyel meglepni a családot!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A kelt tésztához a tejet felforraljuk a tört fahéjjal, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Kiveszünk belőle fél deciliternyit és felfuttatjuk benne az élesztőt.

  2. Ezután minden alapanyagot alaposan összedolgozunk, 10 percig dagasztjuk, majd 1 órát hagyjuk kelni meleg helyen a tésztát.

  3. Mikor a duplájára kelt, enyhén lisztezett felületen fél centi vastag téglalapra nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, majd megszórjuk a barna cukorral és az őrölt fahéjjal.

  4. Feltekerjük, négy centis csigákra vágjuk és egy kivajazott formába tesszük úgy, hogy sütés közben meg tudjanak duzzadni. 200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük.

  5. Vaníliasodóval vagy fahéjas sziruppal érdemes meglocsolni a kész csigákat.