Csokis-diós sütemény
A csokoládé és dió igazán jó párost alkot, főleg ebben a mennyei süteményben, így bátran ajánljuk vendégvárónak, a gyerekek kedvencének!
Elkészítés
-
A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját kikeverjük a porcukorral, a fehérjéből habot verünk.
-
A dió háromnegyedét ledaráljuk, a maradékot durvára vágjuk. Hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a csipet fahéjat és a zsemlemorzsát. Elkeverjük, beledolgozzuk a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is.
-
Egy tepsit kivajazunk, meglisztezzük. Beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Borítsuk egy tálcára, fordítsuk vissza és hagyjuk kihűlni.
-
A mázhoz a vajat egy kis edényben felolvasszuk az 1 evőkanál tejjel. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és kavargatva addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a 3 evőkanál kakaót és gyors mozdulatokkal addig kavarjuk, amíg csomómentes lesz.
-
Ráöntjük a süteményre és egyenletesen elterítjük. Miután megdermedt a csokoládé, kockára vágjuk.