Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Csokis-diós sütemény

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A csokoládé és dió igazán jó párost alkot, főleg ebben a mennyei süteményben, így bátran ajánljuk vendégvárónak, a gyerekek kedvencének!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, sárgáját kikeverjük a porcukorral, a fehérjéből habot verünk.

  2. A dió háromnegyedét ledaráljuk, a maradékot durvára vágjuk. Hozzáadjuk a kakaót, a sütőport, a csipet fahéjat és a zsemlemorzsát. Elkeverjük, beledolgozzuk a cukros tojássárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a fehérjét is.

     
  3. Egy tepsit kivajazunk, meglisztezzük. Beleöntjük a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Borítsuk egy tálcára, fordítsuk vissza és hagyjuk kihűlni.

  4. A mázhoz a vajat egy kis edényben felolvasszuk az 1 evőkanál tejjel. Hozzáadjuk a 15 dkg cukrot, és kavargatva addig melegítjük, amíg a cukor elolvad. Hozzáadjuk a 3 evőkanál kakaót és gyors mozdulatokkal addig kavarjuk, amíg csomómentes lesz.

  5. Ráöntjük a süteményre és egyenletesen elterítjük. Miután megdermedt a csokoládé, kockára vágjuk.