Csirkesült gesztenyével

Csirkesült gesztenyével

Leírás:

Ősszel és karácsonykor is kiváló recept. Az asztal éke lehet, amikor együtt a család.

Elkészítés:

  1. A csirkemellet fűszrezzük és kevés olajjal megkenve elősütjük egy serpenyőben mind a két oldalát.

  2. A hagymákat sütőzacskóba tesszük. Csorgatunk rá olívaolajat, szórunk bele néhány kakukkfű levelet vagy aprított rozmaringot is ha szeretjük ezt az ízt. 5 perc alatt előmelegített sütőben előpárljuk őket.

  3. Egy sütőpapírral bélelet tepsibe rendezzük a húst és a hagymákat. 190 C fokos sütőben 15-20 pecig sütjük.

  4. A szalonnát kockákra vágva zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a gesztenyét és erős lángos összepirítjuk őket. Ezen a ponton adhatjuk hozzá az alkoholt, ha szeretnénk. A lángot ne együk le,gyorsan forraljuk el a konyakot.

  5. Adjuk hozzá a tejszínt, némi sót és borsot. Keverjük kis lángon, amíg a tejszín sűrű nem lesz. Tálalás előtt a hagymákat hozzáforgatjuk a gesztenyés, tejszínes raguhoz, és csirkemellett a tetejére helyezzük.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel