Csirkemell őzgerincformában sütve
Ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást bárki el tudja készíteni, így bármikor a sztárja lehet egy ízletes vacsorának!
Elkészítés
-
A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, megsózzuk. A füstölt sajtot hasonló méretűre vágjuk. Az ementáli sajtot lereszeljük.
-
A tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. Keverjük bele a reszelt sajtot. A végén forgassuk bele a felkockázott húst és sajtot.
-
Fogjuk az őzgerincformát, és alaposan vajazzuk ki. Egymás mellé keresztben fektessük bele a bacon szeleteket úgy, hogy a két oldalán egyformán kilógjanak a végei.
-
Fogjuk a masszát, és óvatosan öntsük a formába. Egyengessük el, majd két oldalról hajtsuk rá a szalonna csíkokat. Tehetünk még néhány szeletet a tetejére is.
-
Kenjük meg vékonyan tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.
-
Melegítsük elő sütőnket 170 fokra, és 40-45 perc alatt süssük meg.