Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Csirkemell őzgerincformában sütve

45-60 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Ezt az egyszerű, de nagyszerű fogást bárki el tudja készíteni, így bármikor a sztárja lehet egy ízletes vacsorának!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A csirkemellet megtisztítjuk, felkockázzuk, megsózzuk. A füstölt sajtot hasonló méretűre vágjuk. Az ementáli sajtot lereszeljük.

  2. A tojást verjük habosra, adjuk hozzá a tejfölt, a lisztet, sózzuk, borsozzuk, kevés majorannával ízesítjük. Keverjük bele a reszelt sajtot. A végén forgassuk bele a felkockázott húst és sajtot.

  3. Fogjuk az őzgerincformát, és alaposan vajazzuk ki. Egymás mellé keresztben fektessük bele a bacon szeleteket úgy, hogy a két oldalán egyformán kilógjanak a végei.

  4. Fogjuk a masszát, és óvatosan öntsük a formába. Egyengessük el, majd két oldalról hajtsuk rá a szalonna csíkokat. Tehetünk még néhány szeletet a tetejére is.

  5. Kenjük meg vékonyan tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal.

  6. Melegítsük elő sütőnket 170 fokra, és 40-45 perc alatt süssük meg.