Csípős-fűszeres csirkefalatkák
Egy pikáns, ízekben gazdag, mégis könnyen elkészíthető húsétel. Bármilyen körettel vagy salátával kitűnő, de akkor az igazi, ha egy tálról közösen, fehér kenyérrel és borral kísérve a társaság együtt csipegeti el.
Elkészítés
-
A húsról lehúzzuk a bőrt, eltávolítjuk az esetleges hájat, megtisztítjuk, lehártyázzuk, eltávolítjuk az esetleges ott maradt porcdarabokat. Vágjuk kisebb darabokra.
-
Egy nagyobb tálcán szétterítjük, sózzuk, alaposan megborsozzuk, meghintjük pirospaprikával, majorannával és petrezselyemmel. Összeforgatjuk, hogy mindenhol érje a fűszer. Félretesszük 15-20 percre pihenni.
-
A lehúzott bőrt felkockázzuk és ropogósra sütjük. A ropogós bőrt szedjük ki és tegyük félre.
-
Az olajba beletörjük a fokhagymát, hozzáadjuk a csípős paprikakrémet és a barbeque-szószt. Alaposan elkeverjük. Beletesszük a fűszerezett húst, és alaposan átforgatjuk. Félrerakjuk újabb 20-25 percre, hogy a fűszerek beivódjanak.
-
A hagymát felkarikázom, és a kisült zsíron megdinszteljük. Ha szükséges, kevés zsiradékkal kiegészítjük. Rádobjuk a fűszeres húst, és nagy lángon időnként átforgatva készre sütjük.
-
Tálaláskor szórjuk meg a ropogós bőrrel.