Csipős babsaláta

Csipős babsaláta

Leírás:

Pikáns saláta, amely egyszerre csíp és hűsít. Igazi gyomor-helyrehozó étel egy átmulatott éjszaka után, de tökéletes savanyúság sültek mellé, egy nyári grillparti kínálatában pedig egyszerűen fenomenális.

Elkészítés:

  1. A babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.

  2. A hagymát vágjuk szálasra, szórjuk meg borssal, őrölt babérlevéllel, kevés őrölt köménnyel. Forgassuk át, és hagyjuk egy fél órát érni.

  3. A pepperoni paprikát fél centis karikákra, a bébi kukoricát 1 centis karikákra vágjuk. Az almapaprikát kockázzuk fel, a hozzá kapott ecetes lével együtt öntsük ezeket egy tálba. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, a babot, és végül óvatosan forgassuk bele a fűszeres hagymát is.

  4. Néhány órára hűtőbe téve hagyjuk összeérni az ízeket.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel