Csipős babsaláta
Pikáns saláta, amely egyszerre csíp és hűsít. Igazi gyomor-helyrehozó étel egy átmulatott éjszaka után, de tökéletes savanyúság sültek mellé, egy nyári grillparti kínálatában pedig egyszerűen fenomenális.
Elkészítés
-
A babot sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
-
A hagymát vágjuk szálasra, szórjuk meg borssal, őrölt babérlevéllel, kevés őrölt köménnyel. Forgassuk át, és hagyjuk egy fél órát érni.
-
A pepperoni paprikát fél centis karikákra, a bébi kukoricát 1 centis karikákra vágjuk. Az almapaprikát kockázzuk fel, a hozzá kapott ecetes lével együtt öntsük ezeket egy tálba. Adjuk hozzá a gyöngyhagymát, a babot, és végül óvatosan forgassuk bele a fűszeres hagymát is.
-
Néhány órára hűtőbe téve hagyjuk összeérni az ízeket.