Citromos csirke
Valami egyszerűre, de nagyszerűre vágysz? A citrombors frissessége jól illik a sült halakhoz, a grillezett zöldségekhez, vagy akár szárnyasokhoz is. Próbáld ki citromos csikre receptünket, mely tökéletes ebéd és könnyed vacsora lehet a hét bármely napján!
Elkészítés
-
A csirkemellett éles késsel vékony, egy centis szeletekre vágjuk. A lisztet, sót és citromborsot egy tálban összekeverjük, ebben forgatjuk meg a hússzeleteket.
-
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelen kisütjük a csirkemellet - oldalanként 3-4 perc szükséges magas lángon.
-
Ezután kivesszük a serpenyőből, majd egy citrom kifacsart levét öntjük a megmaradt olajra.
-
Alaposan elkeverjük, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd megforgatjuk benne a kisütött csirkemelleket.
-
Forrón, ropogós kenyérrel tálaljuk.