Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Citromos csirke

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Valami egyszerűre, de nagyszerűre vágysz? A citrombors frissessége jól illik a sült halakhoz, a grillezett zöldségekhez, vagy akár szárnyasokhoz is. Próbáld ki citromos csikre receptünket, mely tökéletes ebéd és könnyed vacsora lehet a hét bármely napján!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A csirkemellett éles késsel vékony, egy centis szeletekre vágjuk. A lisztet, sót és citromborsot egy tálban összekeverjük, ebben forgatjuk meg a hússzeleteket.

  2. Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hirtelen kisütjük a csirkemellet - oldalanként 3-4 perc szükséges magas lángon.

  3. Ezután kivesszük a serpenyőből, majd egy citrom kifacsart levét öntjük a megmaradt olajra.

  4. Alaposan elkeverjük, hogy a pörzsanyagok feloldódjanak, majd megforgatjuk benne a kisütött csirkemelleket.

  5. Forrón, ropogós kenyérrel tálaljuk.