Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Citromos almalekvár

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Az őszi almaszezonban nemcsak nyersen fogyaszthatjuk a legnépszerűbb gyümölcsöt, hanem ízletes lekvárt is készíthetünk belőle, melyet sajtokhoz, főtt húsokhoz, vagy édességekhez is ajánlunk.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kivágjuk a magházát és két centis darabokra vágjuk.

     

  2. A citromokat vékonyan meghámozzuk, majd a gyümölcsöt felszeleteljük.

  3. Minden alapanyagot egy lábasba teszünk és lefedve 30 percig főzzük.

  4. Forrón steril befőttes üvegekbe töltjük, lezárjuk, és dunsztban hagyjuk kihűlni.