Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Citromfüves málnadzsem

60-90 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Szerencsénkre még éppen dúl a málnaszezon, így kár lenne lemondani róla az év további részében. Próbáljátok hát ki ezt az ízletes, kissé fanyar málnadzsemet!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A gyümölcsöt tisztítsuk meg, mossuk meg, csöpögtessük le. Mossuk meg, és aprítsuk fel a citromfű felét.

  2. Tegyük egy megfelelő méretű edénybe, kis lángon kezdjük el melegíteni. Adjuk hozzá a szükséges mennyiség zselésítőt, a cukrot, és óvatosan forgassuk át, hogy minél kevésbé sérüljenek a szemek. Ettől szép rusztikus, darabos lesz a dzsem.

  3. Folyamatosan, de óvatosan keverve forraljuk fel. Adjuk hozzá a citromfüvet, és főzzük pár percig. Ha nem elég intenzív a citromos íz, adjunk még hozzá.

  4. Forró vízzel öblítsük ki a befőttes üvegeket. Töltsük bele a forró dzsemet az üvegekbe. Gondosan zárjuk le, majd pár percre fordítsuk fejjel lefelé. Kihűlés után fogyasztható.