Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Churros, erdei gyümölcs fagyival

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

Marton Adri csodás desszert ötletével te is igazi sztár szakáccsá válhatsz vendégeid körében. Próbáld ki, a siker garantált!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Egy serpenyőbe tesszük a vajat, barna cukrot, sót, vizet és közepes hőfokon melegítsük, majd forraljuk fel. Amikor a vaj teljesen felolvadt és a keverék forrni kezd, csökkentsük a hőfokot és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan keverjük körülbelül 2 percig, ameddig a tészta összeáll. Ezután vegyük le a tűzről és 10 percig hűlni hagyjuk.

  2. Amikor langyosra hűlt, egyesével adjuk a tésztához a tojásokat. Alaposan keverjük össze és töltsük egy csillagcsöves nyomózsákba az elkészült tésztát.

  3. A tálcát, a muffinsütő formát egyből tegyük a fagyasztóba, körülbelül 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután egy edénybe olajat melegítünk, körülbelül 180 fokra, az előkészített tésztát pedig kivesszük a fagyasztóból. Egy kés tompa felével fellazítjuk, a formáról levesszük a hideg “tészta tálakat” és az előmelegített olajban, több adagban, néhány perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen róla és még melegen a fahéjas cukorban megforgatjuk őket.

  4. A belsejét egy gombóc fagyival töltsük meg, a tetejét friss mentalevéllel és dióval díszítjük.

  5. Az erdei gyümölcsöt, a joghurtot és a fél lime levét alaposan összeturmixoljuk.

  6. Áttöltjük egy tálba és eltesszük minimum 2 órára (de akár egy éjszakára is) pihenni a mélyhűtőbe.