Churros, erdei gyümölcs fagyival
Marton Adri csodás desszert ötletével te is igazi sztár szakáccsá válhatsz vendégeid körében. Próbáld ki, a siker garantált!
Elkészítés
-
Egy serpenyőbe tesszük a vajat, barna cukrot, sót, vizet és közepes hőfokon melegítsük, majd forraljuk fel. Amikor a vaj teljesen felolvadt és a keverék forrni kezd, csökkentsük a hőfokot és adjuk hozzá a lisztet. Folyamatosan keverjük körülbelül 2 percig, ameddig a tészta összeáll. Ezután vegyük le a tűzről és 10 percig hűlni hagyjuk.
-
Amikor langyosra hűlt, egyesével adjuk a tésztához a tojásokat. Alaposan keverjük össze és töltsük egy csillagcsöves nyomózsákba az elkészült tésztát.
-
A tálcát, a muffinsütő formát egyből tegyük a fagyasztóba, körülbelül 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára. Ezután egy edénybe olajat melegítünk, körülbelül 180 fokra, az előkészített tésztát pedig kivesszük a fagyasztóból. Egy kés tompa felével fellazítjuk, a formáról levesszük a hideg “tészta tálakat” és az előmelegített olajban, több adagban, néhány perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy az olaj lecsepegjen róla és még melegen a fahéjas cukorban megforgatjuk őket.
-
A belsejét egy gombóc fagyival töltsük meg, a tetejét friss mentalevéllel és dióval díszítjük.
-
Az erdei gyümölcsöt, a joghurtot és a fél lime levét alaposan összeturmixoljuk.
-
Áttöltjük egy tálba és eltesszük minimum 2 órára (de akár egy éjszakára is) pihenni a mélyhűtőbe.