Céklás tagliatelle rémísztő húsgombócokkal
Itt a lehetőég, hogy Te is elkészítsd Marton Adri borzongatóan fantasztikus recept ötletét Halloweenre.
Elkészítés
-
A céklát a sütőben, héjastul megsütjük másfél óra alatt, 180 fokon, majd lepürésítjük.
-
A tésztát ötszörös mennyiségű vízben megfőzzük, megsózzuk. Átszűrjük, és átmossuk hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.
-
Egy serpenyőben kevés olajon vajat olvasztunk, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a megroppantott, sózott fokhagymát.
-
Hozzáadjuk a céklát, friss petrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk és a tejszínnel fellazítjuk. Adunk hozzá paradicsomszószt, és el is készült.
-
Egy tálban összekeverjük a húst, a zsemlemorzsát és a tojást. A hagymát, fokhagymát, petrezselymet és csicseriborsót egy aprítóban összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük szárított oregánóval.
-
Golyó formákat készítünk, majd forró olajban kisütjük őket.
-
A sajtból kis négyzeteket vágunk, és amíg forró a húsgolyó, rátesszük, hogy kicsit ráolvadjon.
-
Az olajbogyót karikákra vágjuk, és egyet-egyet a sajtra teszünk.
-
Kitálaljuk a tésztát, ráteszünk két húsgolyót (ezek lesznek a szemek), és a sajtból szájat is formázhatunk.