Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Céklás tagliatelle rémísztő húsgombócokkal

90-120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Itt a lehetőég, hogy Te is elkészítsd Marton Adri borzongatóan fantasztikus recept ötletét Halloweenre.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A céklát a sütőben, héjastul megsütjük másfél óra alatt, 180 fokon, majd lepürésítjük.

  2. A tésztát ötszörös mennyiségű vízben megfőzzük, megsózzuk. Átszűrjük, és átmossuk hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze.

  3. Egy serpenyőben kevés olajon vajat olvasztunk, majd a hagymát megdinszteljük rajta. Hozzáadjuk a megroppantott, sózott fokhagymát.

  4. Hozzáadjuk a céklát, friss petrezselyemmel fűszerezzük. Hozzákeverjük a tésztát, sózzuk, borsozzuk és a tejszínnel fellazítjuk. Adunk hozzá paradicsomszószt, és el is készült.

  5. Egy tálban összekeverjük a húst, a zsemlemorzsát és a tojást. A hagymát, fokhagymát, petrezselymet és csicseriborsót egy aprítóban összeaprítjuk, majd hozzáadjuk a húshoz. Fűszerezzük szárított oregánóval.

  6. Golyó formákat készítünk, majd forró olajban kisütjük őket.

  7. A sajtból kis négyzeteket vágunk, és amíg forró a húsgolyó, rátesszük, hogy kicsit ráolvadjon.

  8. Az olajbogyót karikákra vágjuk, és egyet-egyet a sajtra teszünk.

  9. Kitálaljuk a tésztát, ráteszünk két húsgolyót (ezek lesznek a szemek), és a sajtból szájat is formázhatunk.