Cannelloni paradicsommártással
Vendégeket vársz, vagy családodnak kedveskednél? Van egy szuper jó mediterrán, olaszos ízvilágú receptünk Neked! Készítsd el ezt az igazán különleges cannellonit ebédre vagy vacsorára!
Elkészítés
-
A töltelékhez a hagymát és egy gerezd fokhagymát egy evőkanálnyi olívaolajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Sóval, borssal és egy teáskanálnyi oregánóval fűszerezzük, majd a vörösborral puhára pároljuk.
-
A mártáshoz a paradicsomlevet, a sót, borsot, cukrot, egy evőkanálnyi olívaolajat, egy teáskanál oregánót és egy összezúzott fokhagymagerezdet 5-10 percig főzzük.
-
A besamel mártáshoz a vajat felforrósítjuk, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejjel, sóval, borssal és szerecsendióval folyamatosan keverve sűrűre főzzük.
-
A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A tésztákat kanál vagy habzsák segítségével megtöltjük a marhahúsos raguval. Egy jénaiba vagy kisebb, magas falú tepsibe rakjuk szorosan egymás mellé. Egyenletesen elosztjuk a megtöltött tésztákon a paradicsommártást, végül befedjük a besamellel és a reszelt sajttal. 30 perc alatt aranybarnára sütjük.