Bodzás panna cotta bodzás eperöntettel

Bodzás panna cotta bodzás eperöntettel

Leírás:

Szeretem a panna cottát, mert nagyon hálás desszert. Néhány perc alatt elkészül, rengetegféleképpen variálható, látványos és igazi tehetség/szerencse kell ahhoz, hogy sikerüljön elrontani. Vendégvárónak is tökéletes: megjelenése elég elegáns ahhoz, hogy mindenki azt feltételezze, bonyolult konyhai műveletek sora áll a hátunk mögött, pedig semmi sem áll távolabb a valóságtól. Tavasszal adja magát, hogy a panna cottát sok-sok eperrel készítsük. A frissességet tovább fokozhatjuk egy kis bodzával, ami amúgy is jó barátja az epernek. Én most nem csak a panna cottába, de az eperöntetbe is csempésztem belőle.

Elkészítés:

  1. A panna cottához a szobahőmérsékletű tejszínt közepes lángon felforraljuk, és egy percig gyöngyöztetjük, közben a lapzselatint jéghideg vízbe áztatjuk.

  2. A tejszínt félrehúzzuk, feloldjuk benne az alaposan kifacsart zselatinlapokat, majd hozzákeverjük a bodzaszörpöt. A folyadékot poharakba töltjük, és behűtjük két órára.

  3. Amíg hűl a panna cotta, elkészítjük a bodzás eperöntetet. Ehhez az epret leturmixoljuk, és közepes lángon pár perc alatt kissé beforraljuk. Elkeverjük benne a bodzaszörpöt, majd hűlni hagyjuk.

  4. Amikor megdermedt a panna cotta, az eperöntetet a tetejére kanalazzuk, és darabolt eperrel megpúpozva tálaljuk.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel