Birsalmasajt

Birsalmasajt

Leírás:

Mentsünk meg pár falatot az ősz ízeiből! Remek lehetőség erre, ha saját birsalmasajtot készítünk, ami akár karácsonyi ajándéknak is tökéletes lehet.

Elkészítés:

  1. Főzzük a birset puhár, egy fél citrom levével és kevés vízzel. Alaposan szűrjük le és pépesítsük.

  2. A pürét a cukorral és a maradék citromlével egy vastagfalú lábasban főzzük sűrűre.

  3. Egy nekünk tetsző formát béleljük ki folpackkal és öntsük bele a sűrű, forró masszát, majd hagyjuk megdermedni és kihűlni.

  4. A formából kivéve csomagoljuk zsírpapírba és pihentessük száraz, hűvös helyen, amíg teljesen ki nem szárad. Ez nagyjából egy hetet vesz igénybe. Fogyasszuk egészséggel!

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel