Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Birsalma befőtt

több, mint 120 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A legjobb dolog, amit birsalmából készíthetünk, a birsalmabefőtt. Akár levesnek, sültek mellé mártásnak, de desszertként is megállja a helyét. A gyümölcs magas vitamintartalma és kiváló méregtelenítő hatása miatt remekül jöhet ősszel, hűvösebb időkben.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Egy lábasban elkeverjük a vizet és a citromsavat. A birsalmát meghámozzuk, negyedeljük, majd kivágjuk a magházat.

  2. 2x2 centis kockákra vágjuk a gyümölcsöt, amit azonnal a citromsavas vízbe teszünk, így a főzés során sem barnul meg.

  3. Hozzáadjuk a cukrot és a felhasított, kikapart vaníliarudat és a sót.

  4. Nagyon alacsony hőfokon 1 óra alatt puhára főzzük a birsalmát.

  5. Forró, fertőtlenített üvegekbe töltjük, szorosan lezárjuk, majd száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

  6. A citromsav segít megőrizni a frissen szeletelt alma és körte színét, befőttekhez érdemes használni.