Baconbe göngyölt fűszeres szűzpecsenye
A szűzérme önmagában sütve is mennyei fogás, de bacon szalonnába göngyölve kihagyhatatlan!
Elkészítés
-
A húst tisztítsuk meg, a fűszerkeveréket dörgöljük bele a hús felszínébe. Masszírozzuk bele alaposan.
-
Készítsünk egy 6*6 szeletes baconrácsot. Fektessünk le függőlegesen egymás mellé hat csík bacont. Erre keresztbe a tetejére fektessünk egy szeletet, és fűzzük át az egyik szelet alatt, a másik felett. A következő szelettel is járjunk el így, ha az elsőt felül kezdtük, akkor ezt alul. Így tovább a többi bacon szelettel, ha elkészültünk, egy rácsszerű baconlapot kapunk.
-
Fektessük a szélére a szűzpecsenyét, és óvatosan göngyöljük bele. Kevés zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat, és fektessük bele a tekercset úgy, hogy a vége alulra kerüljön.
-
Fedjük le a tálat, és 200 fokos sütőben 60-70 perc alatt süssük meg. Vegyük le a takarást, és további 10-15 perc alatt süssük pirosra.