Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Baconbe göngyölt fűszeres szűzpecsenye

90-120 perc Nehézségi szint: Középhaladóknak

A szűzérme önmagában sütve is mennyei fogás, de bacon szalonnába göngyölve kihagyhatatlan!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A húst tisztítsuk meg, a fűszerkeveréket dörgöljük bele a hús felszínébe. Masszírozzuk bele alaposan.

  2. Készítsünk egy 6*6 szeletes baconrácsot. Fektessünk le függőlegesen egymás mellé hat csík bacont. Erre keresztbe a tetejére fektessünk egy szeletet, és fűzzük át az egyik szelet alatt, a másik felett. A következő szelettel is járjunk el így, ha az elsőt felül kezdtük, akkor ezt alul. Így tovább a többi bacon szelettel, ha elkészültünk, egy rácsszerű baconlapot kapunk.

  3. Fektessük a szélére a szűzpecsenyét, és óvatosan göngyöljük bele. Kevés zsiradékkal kenjünk ki egy tűzálló tálat, és fektessük bele a tekercset úgy, hogy a vége alulra kerüljön.

  4. Fedjük le a tálat, és 200 fokos sütőben 60-70 perc alatt süssük meg. Vegyük le a takarást, és további 10-15 perc alatt süssük pirosra.