Amerikai palacsinta

Amerikai palacsinta

Leírás:

Nincs ember a Földön, aki ne szeretné a hagyományos palacsinta receptet. Néha érdemes azonban egy kicsit eltérni a jól megszokott módszerektől, ízektől és kipróbálni valami újat!

Elkészítés:

  1. A szárazanyagokat egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.

  2. A sárgáját, írót, tejfölt simára keverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat.

  3. Az írós keverékhez spatulával finoman belekeverjük a tojásfehérje habot, majd gyors mozdulatokkal a szárazanyagokat.

  4. Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat hevítünk és egy kisebb merőkanálnyit mérünk rá a tésztából. Elterítjük, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.

  5. Hagyományosan forrón juharsziruppal és vajjal fogyasztják, de friss gyümölcsökkel, mézzel, csokoládéval is kiváló.

  6. A szódabikarbóna nem csak levegőssé teszi a palacsintát, de segít abban is, hogy egyenletesen karamellizálódjon.

Értékeld a receptet:
Hozzászólások:

Kapcsolódó receptek

Tepsis sült krumpli fokhagymával és snidlinggel