Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Amerikai palacsinta

20-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Nincs ember a Földön, aki ne szeretné a hagyományos palacsinta receptet. Néha érdemes azonban egy kicsit eltérni a jól megszokott módszerektől, ízektől és kipróbálni valami újat!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A szárazanyagokat egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.

  2. A sárgáját, írót, tejfölt simára keverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat.

  3. Az írós keverékhez spatulával finoman belekeverjük a tojásfehérje habot, majd gyors mozdulatokkal a szárazanyagokat.

  4. Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat hevítünk és egy kisebb merőkanálnyit mérünk rá a tésztából. Elterítjük, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.

  5. Hagyományosan forrón juharsziruppal és vajjal fogyasztják, de friss gyümölcsökkel, mézzel, csokoládéval is kiváló.

  6. A szódabikarbóna nem csak levegőssé teszi a palacsintát, de segít abban is, hogy egyenletesen karamellizálódjon.