Amerikai palacsinta
Nincs ember a Földön, aki ne szeretné a hagyományos palacsinta receptet. Néha érdemes azonban egy kicsit eltérni a jól megszokott módszerektől, ízektől és kipróbálni valami újat!
Elkészítés
-
A szárazanyagokat egy tálban elkeverjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből habot verünk.
-
A sárgáját, írót, tejfölt simára keverjük, majd óvatosan hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat.
-
Az írós keverékhez spatulával finoman belekeverjük a tojásfehérje habot, majd gyors mozdulatokkal a szárazanyagokat.
-
Egy serpenyőben kevés olajat vagy vajat hevítünk és egy kisebb merőkanálnyit mérünk rá a tésztából. Elterítjük, majd oldalanként 2-2 percig sütjük.
-
Hagyományosan forrón juharsziruppal és vajjal fogyasztják, de friss gyümölcsökkel, mézzel, csokoládéval is kiváló.
-
A szódabikarbóna nem csak levegőssé teszi a palacsintát, de segít abban is, hogy egyenletesen karamellizálódjon.