Almás vaníliás szelet
Íme egy ínycsiklandozó, finom fűszeres sütirecept bármely alkalomra, sok almával és vaníliával.
Elkészítés
-
A tejből és a pudingból főzzünk krémet, majd hagyjuk lehűlni. A vajat keverjük össze a porcukorral, és dolgozzuk bele a krémbe.
-
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a mézzel és a fahéjjal megpároljuk. Hagyjuk lehűlni.
-
Jöjjön a tészta. A vajat, a porcukrot, a mézet és a vizet gőz felett felolvasztjuk. Levesszük a gőzről. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a fahéjjal, hozzáadjuk a tojást, és a gőzről levett krémet. Tésztát gyúrunk belőle.
-
A tésztát osszuk négyfelé, és kb. 20x30 centiméterre nyújtsuk ki őket. Sütőlapon, 180 fokos sütőben, kb. 10 perc alatt kisütjük. Hagyjuk kihűlni.
-
Amikor minden hozzávaló lehűlt, az első lapot kenjük meg krémmel. Tegyük rá a másodikat, arra hordjuk fel az almát, a harmadikra ismét krém kerüljön, majd fedjük le a negyedikkel.
-
Szórjuk meg a tetejét porcukorral.