Almás málnalekvár zöldcitrommal
Hosszú ideig eltartható, és nagyon egyszerűen elkészíthető finom csemege, főleg akkor, ha valakinek csak ki kell menni a kertbe, és begyűjteni a hozzávalókat.
Elkészítés
-
A málnát megtisztítjuk, megmossuk, és lecsepegtetjük. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, és durva reszelőn lereszeljük.
-
A zöldcitromokat gondosan megmossuk, az egyik külső zöld és a belső, fehér részét is lehámozzuk, majd gerezdekre bontjuk. A másik zöldcitrom héját finom reszelőn lereszeljük.
-
A málnát és az almát lábosba tesszük. A zöldcitrom-gerezdeket beledobjuk, és felforraljuk.
-
A másik zöldcitrom reszelt héját és a cukrot beleszórjuk, újra felforraljuk, és állandó keverés közben, kb. 4 percig bugyogtatva főzzük.
-
Végül a málnalikőrt beleöntjük. A forró lekvárt azonnal üvegekbe töltjük, és szorosan lezárjuk.