Almás – káposztás tarja
Advent közeledtével újra lecsenedsül a világ, teret engedve az asztal körül kialakuló beszélgetéseknek. Ez az étel remek választás vendégek fogadásakor vagy, amikor egy jóízűt szeretne enni és nevetni a család.
Hozzávalók
főre:
Elkészítés
-
A húsokat fűszerezzük és bedörzsöljük a passzírozott fokhagymával.
-
Kiolajozott tepsibe hamlozzuk a káposztát. Kóstoljuk meg, ha túl savas, mossuk át kicsit. Szórjuk meg köménnyel és helyezzük rá a húsokat. Halmozzuk rá a felszeletelt hagymát és locsoljuk meg kevés olajjal.
-
Helyezzük a tetejére a meghámozott almát felkarikázva vagy szeletelve, ahogy tálalni szeretnénk. Lefedve süssük 200 fokos sütőben 90 percet, majd alufólia nélkül még pirítsunk rajta kicsit.