Almás-csipkebogyós pohárdesszert
Dobd fel a hétköznapokat ezzel a gyors, illatos és ünnepi hangulatú almás–csipkebogyós pohárdesszerttel! A Horváth Rozi Almás süti fűszerkeverék varázslatos aromái és a krémes rétegek pillanatok alatt elbűvölik a családot. Gyors, látványos és egyszerűen ellenállhatatlan!
Elkészítés
-
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az almakockákat, és nagy lángon pirítsuk néhány percig.
-
Vegyük lejjebb a hőfokot, és reszeljünk rá citromhéjat, facsarjunk rá citromlevet, és szórjuk meg almás süti fűszerkeverékkel és egy kis csipet sóval. Szedjük egy tálba, és tegyük félre.
-
Melegítsük fel újra az almás-fűszeres serpenyőt, öntsük bele a rumot és pirítsuk meg benne az összetördelt kekszeket (ha nem maradt elég folyadék a serpenyőben, adhatunk még hozzá vajat, vagy pl. narancslevet). Amikor a keksz kissé megpirult, hagyjuk hűlni.
-
Forgassuk a tejszínhab felét a vaníliapudinghoz.
-
Tegyünk a poharak aljára egy réteg összetördelt habcsókot, majd jöhet a keksz, az almakocka, a puding, a csipkebogyólekvár és a tejszínhab, majd ezt ismételjük meg még egyszer.

