Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Almás-csipkebogyós pohárdesszert

25-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Dobd fel a hétköznapokat ezzel a gyors, illatos és ünnepi hangulatú almás–csipkebogyós pohárdesszerttel! A Horváth Rozi Almás süti fűszerkeverék varázslatos aromái és a krémes rétegek pillanatok alatt elbűvölik a családot. Gyors, látványos és egyszerűen ellenállhatatlan!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, tegyük bele az almakockákat, és nagy lángon pirítsuk néhány percig.

  2. Vegyük lejjebb a hőfokot, és reszeljünk rá citromhéjat, facsarjunk rá citromlevet, és szórjuk meg almás süti fűszerkeverékkel és egy kis csipet sóval. Szedjük egy tálba, és tegyük félre.

  3. Melegítsük fel újra az almás-fűszeres serpenyőt, öntsük bele a rumot és pirítsuk meg benne az összetördelt kekszeket (ha nem maradt elég folyadék a serpenyőben, adhatunk még hozzá vajat, vagy pl. narancslevet). Amikor a keksz kissé megpirult, hagyjuk hűlni.

  4. Forgassuk a tejszínhab felét a vaníliapudinghoz.

  5. Tegyünk a poharak aljára egy réteg összetördelt habcsókot, majd jöhet a keksz, az almakocka, a puding, a csipkebogyólekvár és a tejszínhab, majd ezt ismételjük meg még egyszer.