Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

A nyár sztárja: házi hamburger

60-90 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Lepd meg barátaidat vagy családodat egy isteni hamburgerrel vacsorára!

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, meghintjük fokhagyma-granulátummal, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt és a tojást.

  2. A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből húspogácsákat készítünk. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.

  3. Egy teflonserpenyőt kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan (mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt) pirosra sütjük.

  4. A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.