A nyár sztárja: házi hamburger
Lepd meg barátaidat vagy családodat egy isteni hamburgerrel vacsorára!
Elkészítés
-
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, meghintjük fokhagyma-granulátummal, hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt és a tojást.
-
A masszát összegyúrjuk, és 4 egyenlő kupacra osztjuk, amelyekből húspogácsákat készítünk. Egy ecsettel a húspogácsák mindkét oldalát kicsit megolajozzuk fóliával lefedve 1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
-
Egy teflonserpenyőt kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan (mindkét oldalát kb. 8-8 perc alatt) pirosra sütjük.
-
A puffancsot kettévágjuk, megrakjuk egy kis csalamádéval, rátesszük a húspogácsát, egy szelet sajtot, lilahagymát, ketchupot, mustárt, és előmelegített sütőben 5 perc alatt átmelegítjük a hamburgereket.