Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Érdekességek

Itt hétről hétre megújuló érdekes cikkeket és praktikákat olvashatsz.
Látogass fel gyakran a friss tartalmakért!

A klasszikus „kocsikenőcs” szilvalekvár sokak kedvence. Cukor nélkül készül, kenhető, illatos és ízes, na meg rettentően körülményes az elkészítése. Ezért a legtöbb háziasszony nem vállalkozik rá, hogy otthon próbálja meg létrehozni ezt a csodát, így vagy talál egy jó és megbízható forrást, vagy a család

A házilag készített, kenyérre kenhető különböző krémek nem csak nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, de cserébe még finomak és egészségesek is! Ha pedig fűszerekkel gazdagítjuk azokat, akkor mindenkit lenyűgözhetünk velük! Aromák világa A boltokban kapható készítményekben a „szokásos” tartósítószerek mellett időnként helyet kapnak a különböző, laborokban, mesterséges

Régi és jó alapvetés, hogy a szervezet számára rendkívül egészséges, ha az évszaknak megfelelő alapanyagokból készült ételeket fogyasztjuk. Ez régen nem is lehetett másként, ma már persze bármit megvehetünk a hipermarketekben. Ha viszont az őszi-téli szezon alapanyagait szeretnénk használni főételeinkhez, van néhány jótanács a tarsolyunkban. A

Ha szeretnénk személyes ajándékkal kedveskedni szeretteinknek az ünnepek alkalmából, az egyik legjobb alternatíva erre az olyan ehető vagy iható ajándék, amelyet magunk készítünk. Az egyik édes finomság, amely könnyen elkészíthető, az a házi mogyorókrém. Veszünk egy halom török mogyorót, kissé megpirítjuk – sütőben vagy serpenyőben –

A karácsonyi terített asztal egyik legízletesebb fogása az erre az alkalomra készített pulyka. Mi mindennel tölthetjük? Hogyan követhetjük a hagyományokat, vagy hogyan újíthatjuk meg évről évre ezt az ünnepi ételt? Cikkünkből kiderül. Mi kell a töltelékhez? Fűszerek és kötőanyag nélkül egyrészt szétesik a töltelék, másrészt nem lesz

A karácsonyi készülődés a tervezéssel kezdődik és az alapanyagok beszerzésével folytatódik. Egyiket sem érdemes az utolsó pillanatra hagyni, jó előre hozzáfoghatunk. Ám nem csak az előkészületekkel foglalkozhatunk akár hetekkel az ünnepek előtt, hanem el is készíthetünk néhány édességet, amelyek jól bírják a fagyasztást. Milyen jó

Az év utolsó napja a gondtalan szórakozásé. Hogy vendéglátóként ne kelljen az ételek feltálalásával, kínálással foglalkozni, és hogy mindenki találjon magának finomságokat, a legpraktikusabb a svédasztalos megoldás. Ilyenkor többféle ételből lehet válogatni, kóstolni. A szilveszteri büféasztalról nem hiányozhatnak a saláták sem. Mivel télen amúgy is

Az, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése, ma már vitán felül áll. Tudjuk azt is, hogy aki kiadósan reggelizik, a nap további részében kevésbé eszi túl magát, kevesebbet nassol és összességében véve jobban teljesít annál, aki nem. De mit és hogyan érdemes enni reggelire?

Ha télen olyan élelmiszert keresünk, amellyel kimerülőfélben levő tápanyag-tartalékainkat kívánjuk feltölteni, a legtöbben a citrus pultról válogatunk először, majd folytatjuk az utunkat a hazai gyümölcsök felé, végül célba vesszük a dobozos gyümölcsleveket. A hazai télálló zöldségek, mint a cékla, répa, fekete retek és kevesek által

A téli hónapokban szeretjük az aszalt gyümölcsöket. Az aszalás és szárítás megőrzi a gyümölcsök eredeti ízét, vitamintartalmuk egy részét, hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaznak, és nem utolsó sorban nagyon finomak. Az egyik legnépszerűbb köztük az aszalt szilva, amely édes és sós ételekhez egyaránt kiváló. Kevés