Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Érdekességek

Itt hétről hétre megújuló érdekes cikkeket és praktikákat olvashatsz.
Látogass fel gyakran a friss tartalmakért!

A szőlő elfogyasztása és feldolgozása során sokáig a magok csak fölösleges hulladéknak tűntek, amíg Szent-Györgyi Albert fel nem fedezte csodálatos beltartalmukat.Bár szőlőmag-olajat már korábban is sajtoltak ezekből a jelentéktelennek tűnő növényi alkotóelemekből, de később arra is rájöttek, hogy a sajtolás után megmaradt, kiszárított és felőrölt

Bár gyermekkorunkban ellentmondásos emlékek rögzülhettek legtöbbünknél a céklával kapcsolatban, mostanra érdemes ezeket feldolgoznunk, és újra nyitnunk e felé a szuper zöldség felé. Óriási előnye, hogy megfelelő körülmények között jól eltartható, beltartalmát hosszan megőrzi, és végtelen formában elkészíthető. Miért jó nekünk, ha céklát eszünk? A bordós-lila (és vigyázat, bordón

Ahogy hűvösödik az idő, úgy szerzi vissza a méltó helyét a testápolási szokásaink és a felüdülésünk eszközei között a forró fürdős kényeztetés. Akik nem szeretik a boltok polcáról leemelhető habfürdőket, ilyenkor bizony gondban vannak, hogy hogyan készítsenek természetes alapanyagokból álló kozmetikumot, amelyet a fürdővízhez öntve

Nem siette el a dolgot az idei tél, de akármeddig is kényeztetett bennünket a melengető napsütés, a hideg évszak próbatételei előbb-utóbb idén is elérkeznek számunkra. A téli időszakban az alacsony hőmérsékleten kívül még számos dolog jelent kihívást a szervezetünk számára: a kevés napsütés, a szabad

Karácsonykor a fenyő központi szerepbe kerül. A legtöbben természetesen a karácsonyfára gondolnak most, pedig bizonyos formában a tányéron is helyet kaphat. És nemcsak díszítésként, hiszen a fenyőmag az egyik legfinomabb ehető magféle, amivel csak próbálkozhatunk. De mit lehet tudni erről a királyi csemegéről, és miért

Mit esznek tőlünk nyugatra és keletre karácsonykor? Mi az ünnepi menü a tengeren túl, például Brazíliában vagy Új-Kaledóniában? Tarts velünk egy karácsonyi gourmet körutazásra! Belgiumban a Mikulás hozza a karácsonyfát Mivel már december 6-ától kezdve áll a karácsonyfa a belga otthonokban és azon a napon tartják az

Egyre fogynak a hetek a tél legnagyobb ünnepéig, így a háziasszonyok már kezdik törni a fejüket azon, hogy ebben az évben milyen süteményekkel örvendeztessék meg a családot karácsonykor. Köztudott, hogy minden keresztény országnak meg van a maga jellegzetes karácsonyi menüje, amely levesekből, különféle húsételekből és

A húsvéti ételeket a világ minden keresztény országában úgy válogatta össze a hagyomány, hogy akár az összetevők, akár az étel formátuma vagy díszítése számos szimbólumot tartalmazzon. A jelképek utalhatnak az ébredő tavaszra, a termékenységre, az újjászületésre, de legtöbbször Krisztus szenvedéseivel, a feltámadással, örök élettel kapcsolatosak. A

Magyarországon régen rendkívül gazdag volt a halállomány, számos édesvízi faj megtalálható volt a tavakban, folyókban, így az emberek asztalán is. Manapság jó, ha havonta egyszer fogyasztunk halat, ami igencsak elmarad a kívánatos mennyiségtől. Pedig rendkívül egészséges! Van olyan háztartás, ahol csak karácsonykor és egyéb különleges alkalmakkor

Gabonának nevezzük a lágyszárú növények ehető magjait, és sokszor a belőlük készített termékeket is így hívjuk. Az archeológusok szerint az ember mintegy százezer éve fogyasztja a gabonákat, azt is tudjuk, hogy a történelem nagy részében alapvetően ezekre támaszkodtunk alapélelmiszerként. A gabona akkor teljes kiőrlésű, ha tartalmazza