Tóth-Nacsa Ágnes #boldogkukta

A sütőtök jótékony hatásai

Az őszi időszak egyik legnépszerűbb zöldsége a sütőtök. Sokan félve nyúlnak ehhez az alapanyaghoz, pedig igen sokoldalúan felhasználható, legyen szó hússal töltött változatról, levesről, tejszínes-sajtos köretről, egyszerűen magában megsütve,…

Tovább

Házi sütőtök ivólé egyszerűen és egészségesen

Próbáld ki az én almás – sütőtökös jól bevált ivólé receptemet. Tartósítószer mentes és a gyerekek imádni fogják.

Tovább

Töltött hamburger ínyenceknek házi majonézzel – az otthoni a legjobb

Manapság már finomabbnál finomabb kézműves hamburgereket kaphatunk. Nagy utat járt be a zsemle közé rejtett húspogácsa. A 19. század nagy kivándorlási hullámával érkezett meg Amerikába a hamburgi kikötőből ez az étel. Majd a jó marketingnek és…

Tovább

Goumanyat & Son Royaume, a világ legjobb fűszerboltja Párizsban

Egy virtuális kirándulásra invitállak benneteket. Ma belesünk abba a fűszerüzletbe, ahová a legnagyobb éttermek séfjei is örömmel mennek beszerzőkörútra. Párizs harmadik kerületében sétálva egy takaros sarki üzletre lesz figyelmes az ember.…

Tovább

Őszi Chutney - almával, szilvával, és egy izgalmas fűszerezéssel húsokhoz

Itt az ősz és számtalan olyan gyümölcsöt szüretelhetünk, amely ebben az időszakban érik. Ezekből általában lekvárt főzünk, vagy éppen befőttként eltesszük. Én most egy sokkal izgalmasabb megoldást szeretnék mutatni a mindenki által ismert szilva és…

Tovább

Házi fűszerkeverék szárnyasokhoz, sertéshez és marhához

Minden konyhának megvan a saját ízvilága. Nem kell ehhez elutazni másik földrészre, elegendő átkukkantani a szomszédunkhoz. A saját ízlésünk szerint fűszerezünk és olykor figyelembe kell venni speciális igényeket: nem szeret a család bizonyos…

Tovább

10 tipp szárított fűszerek tárolásához

A boltban a polcról gyorsan levesszük a lezárt tasakokban sorakozó fűszereket, felbontjuk otthon azokat, főzünk velük, majd visszatesszük a szekrénybe, de már felbontott állapotban. Ha odafigyelünk a helyes tárolásra, akkor ezek a szárított fűszerek…

Tovább

Nagyi grízes - almás pitéje

Mindenkinek van legalább egy olyan receptje, amely generációról generációra öröklődik és nagy becsben tart a család. Most egy ilyen hagyományos édességet hozok Nektek.

Tovább

Egy csipetnyi fűszertörténelem

Szeretem beleásni magam a gasztrotörtnéneti írásokba. Ütött-kopott régi könyveket lapozok fel, búvárkodok az interneten hazai és külföldi oldalakon és minden létező könyvet beszerzek, ami ezzel a témával kapcsolatos vagy újdonság.

Tovább

Francia házi májpástétom - adalékanyag mentes házi finomság

A reggeli elmaradhatatlan része egy kis „kencefice” nálunk. Padlizsán krém, avokádós-túrós kence, zakuszka és a jól variálható, adalékanyag mentes francia májpástétom friss zöldséggel és puha házi kenyérrel. A mai recept azoknak kedvez akik ki…

Tovább