Érdekességek

Milyen zöldségeket érdemes fagyasztani és melyiket nem ajánlott?

Nyáron a zöldségek árai igencsak kedvezőbbek, mint télen, így érdemes előre gondolkodni ilyenkor, és betárazni az általunk kedvelt zöldségekből. Nyilván a végtelenségig nem tart majd ki a készlet, és a fagyasztó kapacitása is véges, ám nagy segítség lehet, ha például télire teszünk el zöldbabot, gombát vagy brokkolit, és abból készítünk levest, főzeléket, mintha frissen vennénk meg a zöldségesnél.

A gyümölcsök nagy része gond nélkül tárolható a fagyasztóban, akár egész télen is, azonban van néhány, amelyiknek kifejezetten nem tesz jót, ha fagyasztjuk.

Ezek péládul: citrom, paradicsom, narancs, banán, kiwi, grapefruit, alma.

Ezek nemcsak, hogy nem viselik jól a fagyasztást, az ásványi anyag tartalmuk is csökken idővel, ahogy a fagyasztóban tároljuk őket!

A zöldségek melyeket gond nélkül eltehetünk a szűkösebb téli hónapokra:

  • Gomba
  • Borsó
  • Tök
  • Zöldbab
  • Spenót
  • Paprika
  • Répa
  • Kukorica
  • Karfiol
  • Brokkoli
  • Spárga

Amelyek fagyasztása nem ajánlott:

  • Hagyma
  • Uborka
  • Cukkini
  • Padlizsán
  • Patiszon
  • Cékla
  • Lilahagyma
Vissza