Érdekességek
Blogger
2018.08.14.
Milyen zöldségeket érdemes fagyasztani és melyiket nem ajánlott?
Nyáron a zöldségek árai igencsak kedvezőbbek, mint télen, így érdemes előre gondolkodni ilyenkor, és betárazni az általunk kedvelt zöldségekből. Nyilván a végtelenségig nem tart majd ki a készlet, és a fagyasztó kapacitása is véges, ám nagy segítség lehet, ha például télire teszünk el zöldbabot, gombát vagy brokkolit, és abból készítünk levest, főzeléket, mintha frissen vennénk meg a zöldségesnél.
A gyümölcsök nagy része gond nélkül tárolható a fagyasztóban, akár egész télen is, azonban van néhány, amelyiknek kifejezetten nem tesz jót, ha fagyasztjuk.
Ezek péládul: citrom, paradicsom, narancs, banán, kiwi, grapefruit, alma.
Ezek nemcsak, hogy nem viselik jól a fagyasztást, az ásványi anyag tartalmuk is csökken idővel, ahogy a fagyasztóban tároljuk őket!
A zöldségek melyeket gond nélkül eltehetünk a szűkösebb téli hónapokra:
- Gomba
- Borsó
- Tök
- Zöldbab
- Spenót
- Paprika
- Répa
- Kukorica
- Karfiol
- Brokkoli
- Spárga
Amelyek fagyasztása nem ajánlott:
- Hagyma
- Uborka
- Cukkini
- Padlizsán
- Patiszon
- Cékla
- Lilahagyma