Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog Masonry

Etiam convallis, felis quis dapibus dictum, libero mauris luctus nunc, non
fringilla purus ligula non justo. Non fringilla purus ligula justo.

Nyáron a kerti grillezés nem csupán az étkezésről, de a társasági életről is szól. Ilyenkor rendszerint összegyűlik a tágabb család, a baráti kör, hogy együtt készítsék el a finomságokat. A grillezés közben ugyanakkor egyszerre többfelé is figyelni kell, nehogy baleset történjen. Korábban már ajánlottunk néhány kiváló

Nem véletlenül állítják a szakemberek, hogy a reggeli a nap legfontosabb étkezése. Az ébredés utáni táplálkozásnak fontos szerepe van az anyagcsere beindításában, a vércukorszint megfelelő szinten tartásában. Reggelizni még fogyókúra idején is szükséges! Miért fontos a reggeli? Az éjszakai alvás során szervezetünk elhasználja a tartalék glükózt, kiürülnek

Ha barátokat hívunk egy kis nyáresti beszélgetésre, iszogatásra, érdemes vendégváró falatokkal készülünk. Használjuk ki, hogy friss gyümölcsökkel, zöldségfélével nem csak egészséges, hanem ízletes és gusztusos ételeket tudunk készíteni. Összegyűjtöttük, milyen finomságok kerülhetnek az asztalra. Sütőben sült nyársak mártogatóssal Színes nyársakat készíthetünk hússal vagy hús nélkül. Legyen benne többféle

Ha valaki kezdő a konyhában, akkor is sikeresen el tud készíteni egy ínycsiklandó, nem mindennapi rántottát vagy egy omlettet. Lehet tartalmas reggeli, de akár vendégváró ételt is készíthetünk belőlük. Mindkettő alapja a tojás, amit megsütünk, azzal a különbséggel, hogy az omlettbe liszt és esetleg tej

Ősszel nagyon fontos, hogy próbáljunk minél több vitamint és ásványi anyagot elraktározni, hogy felkészítsük a szervezetünket a nyirkos időben óhatatlanul is bekövetkező megfázásra. A banán fogyasztása különösen ajánlott. Nem csupán egy finom déli gyümölcsről beszélünk. A banán A, B1, B2, B3, B6, C, E és K

Az édesburgonya szerencsére azon élelmiszerek közé tartozik, amik nemcsak finomak, de rendkívül egészségesek is. Ez a termény ráadásul olyan sokoldalú, hogy akár az összes étkezésünk részévé tehetjük, ha kívánjuk. Miért egészséges az édesburgonya? Felsorolni is nehéz, mennyi mindenben segíti szervezetünket az édesburgonya fogyasztása. Nagy mennyiségben tartalmaz béta-karotint,

Ősszel, amikor tobzódunk a zöldségekben, gyümölcsökben, terményekben, érdemes kísérletezni és többféleképp elkészíteni a húsételeket.   Hagyományos töltelék Rendszerint olajon megfuttatott hagymával, beáztatott zsemlével, főtt tojással és különféle fűszerekkel készülnek a klasszikus töltött, göngyölt húsok. Ezt a típusú tölteléket is változatosabbá tehetjük, ha például több hagymafélét (metélőhagymát, mogyoróhagymát, póréhagymát), különlegesebb

A steak vörös húsból készül, azon belül pedig a marha a király. Persze nem mindegy, milyen fajtájú, korú és nevelésű állatról van szó. Annak is csak bizonyos részei érdemesek rá. A legjobb steak nyomában: miből? Hogy kinek mi ízlik a legjobban, az egyéni ízlés kérdése is. Sokan

A karácsonyi készülődés hangulatához hozzátartozik az illatozó mézeskalács sütése. Ahány ház, annyi szokás, ez a mézeskalácsra is érvényes. A tészta alapreceptje azonban mindegyiknél ugyanaz: liszt, méz, tojás. Ehhez adhatunk porcukrot, olvasztott margarint vagy vajat, sütőpor vagy szódabikarbónát is. A             

Az előzőekben megismerkedtünk a befőzés előkészületeivel. Mire figyeljünk az alapanyagok előkészítésénél? Hogy tisztítsuk a tárolásra szánt üvegeket? Mikor, mit tehetünk el? Most pedig beleássuk magunkat a különböző tartósítási technikákba, a cukor és gluténmentes befőzésbe és eljátszunk azzal a merész gondolattal, hogy mi történne akkor, ha