Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog Masonry

Etiam convallis, felis quis dapibus dictum, libero mauris luctus nunc, non
fringilla purus ligula non justo. Non fringilla purus ligula justo.

A teákat mindig is egyfajta misztikum övezte, holott otthon is könnyen elkészíthető, gyors italokról van szó. Számos kultúrában a teaivás nem is tartozott, vagy tartozik a mai napig a hagyományos étkezések vagy egyszerű szomjoltások közé: külön ceremóniát kapott, amit szó szerint kell érteni. Most ezeken

Az őszi időszak bőven gondoskodik friss gyümölcsökről, de inkább zöldségekről: számos kedvelt alapanyagunk ilyenkor éli szezonját, mint az alma, a brokkoli, csemegekukorica- és szőlő, a körte, a füge, a vöröskáposzta vagy éppen a dió és a mogyoró is. Igazi szivárvány ez nem csupán vitamintartalmát tekintve,

Először is szögezzük le: főzni mindenki tud. Aki akar. Ahhoz persze, hogy ez a közhelyesnek tűnő gondolat értelmet nyerjen, előbb fontos tisztázni valamit. Mégpedig, hogy mikor mondjuk azt, hogy valaki tud főzni. Ha szakács? Ha nagyon trendi ételeket tud készíteni? Ha képes húsz főre vacsorát

A konyhában, főleg, ha az ember több fős háztartást vezet, komoly munka folyik. Nem mindegy, hogy egy vacsora elkészítése során mennyit kell rohangálni vagy hányszor ütjük-e be a könyökünket egy rosszul elhelyezett bútordarab miatt, esetleg mennyire nem használunk bizonyos edényeket, mert nincs időnk vagy kedvünk

Legtöbben kényszerből, a próba/hiba elven tanulunk főzni, esetleg a tévéből vagy ritkábban egy szakácskönyvet fölütve. Természetesen senki nem úgy születik, hogy azonnal megy neki a blansírozás vagy kisujjból a sauté. A technikákat tanulni kell, jöjjön tehát némi elmélet. Összeszedtük a leghasznosabbakat, amiket a nagy séfek is

Manapság azok számára, akik szívesen töltik az idejüket a konyhában, bőségesen rendelkezésre állnak olyan eszközök, amelyek megkönnyítik az ételkészítés munkáját. Dúskálhatunk a különféle kütyükben, de a legtöbben azt gondolják, hogy az ilyen jellegű termékek csak a kezdők számára lehetnek hasznosak.Pedig, ha alaposabban elmerülünk a kínálat

Sokunk számára már önmagában a karácsonyi ételek illata elég ahhoz, hogy eltöltsön minket egyfajta nosztalgiával vegyülő boldogságérzet. Ha ehhez még egy idilli, ünnepi tálalás is társul, az maga a megtestesült karácsonyi hangulat az asztalnál. Az ünnepi terítéshez nem kell feltétlenül drága porcelánokat és asztalterítőket használnunk elég,

Rohanó életünkben gyakori probléma, hogy az étkezések idejét képtelenek vagyunk szabaddá tenni. Az üres gyomorral végzett munka nem csak kellemetlen, de sok esetben alul is múlja azt a színvonalat, amelyet elvárnánk magunktól, és sokszor sokkal nagyobb erőfeszítésben telik elvégezni is. Ha nem pótoljuk megfelelő időben az

Visszatérő téma minden háztartásban, hogy miként készíthetünk gyorsan, hosszadalmas és aprólékos előkészítés nélkül olyan ízletes falatkákat, rágcsálni valókat, amelyekkel nem csak a családtagokat kínálhatjuk meg, hanem a váratlanul betoppanó vendégeket is. Ezeknek a tippeknek bármikor hasznát vehetjük, de így,              

A kuglóf az egyik legrégebbi sütemény, amelyről az első feljegyzések Krisztus idejéből maradtak fenn. Állítólag a háromkirályok vittek magukkal a kisded meglátogatása során olyan süteményt, amelynek formája a fejfedőjükéhez hasonlított, ezek voltak az első kuglófok. A sütemény elnevezése a német nyelvből, szóösszetételből származik: a gugel szó