Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog Masonry

Etiam convallis, felis quis dapibus dictum, libero mauris luctus nunc, non
fringilla purus ligula non justo. Non fringilla purus ligula justo.

A lecsót a legtöbben magyaros ételként ismerik, az alapanyagok hazaiságát hangsúlyozva egyenesen hungarikumnak tartják: vöröshagyma Makóról, zöldpaprika Cecéről, paradicsom Kecskemétről, valamint kolbász Debrecenből és pirospaprika Szegedről. Pedig a lecsó eredetét tekintve balkáni étel, ha pedig körülnézünk más országok konyháiban, rájövünk, hogy rengeteg helyen eszik és

Most, amikor előtérbe került az egészséges táplálkozás, és igyekszünk kerülni a tartósítószereket, a mesterséges színezékeket, az ízfokozókat, a hozzáadott cukrot, ismét menő a gyümölcsök, zöldségek házi aszalása. Mik az aszalás előnyei? jobban megmaradnak az eredeti ízek, aromák, az aszalás során a gyümölcsök megőrzik a vitamintartalom nagy részét, az

A házi fagylalt majszolása az egyik legjobb dolog, ami nyáron történhet velünk. Nem csak azért, mert a saját kezünk munkáját dicséri, hanem azért is, mert olyan alapanyagok vannak benne, amiket igazán szeretünk. Ezt a különböző ételérzékenységekkel és allergiákkal küzdők értékelik csak igazán – hiszen nekik

Ami félóra alatt elkészíthető, az néhány kivételtől eltekintve általában könnyű is. Ezért jó vacsorára, nem álmodunk rémeket és hajnalban sem ég a gyomrunk. A meleg vacsora maga a szeretet. És nem abban az értelemben, ahogy régen mondták, hogy a munkából fáradtan hazatérő férfit a jó asszony

  Nagy fejtörést okoz, ha valamilyen váratlan, diétát kívánó betegség vagy frissen diagnosztizált allergia miatt ki kell hagyni a tojást az étrendből. A sütemények, desszertek készítésekor azonnal felmerül a kérdés: mivel helyettesítsük? A tojásmentes desszertek készítése első pillantásra szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, olyan alapvető hozzávalónak és

Manapság viszonylag elterjedt vélekedés, hogy minden szénhidrát egészségtelen. Ez persze nem így van. A többségében lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztása hasznos és egészséges. Tehát minden egyes alkalommal, amikor készítesz magadnak egy szendvicset, tehetsz valamit az egészségedért. Sokak úgy hiszik, hogy minél sötétebb színű a polcról leemelt kenyér,

Ma már a szendvics nem merül ki a párizsis zsemlében vagy a szalámis kenyérben. Szinte művészi szépségű szendvicseket készíthetünk otthon némi kreativitással. Vásárolhatunk olyan formákat, amikkel a sajtot, a zöldséget vagy magát a kész szendvicset is formára vághatjuk, hogy a gyerekek számára is érdekes legyen. A szendvics

Gyermekkorunk kedvenc csemegéje, mégis kevesen tudják, hogy milyen hatalmas értéket képvisel táplálkozási és egészségügyi szempontból ez az olcsó, kiválóan eltartható, változatos és egész télen elérhető vitaminforrás.  Értéke nem csak a felsorolt jó tulajdonságokban rejlik, de abban is, hogy rendkívül változatos konyhai alapanyag, így a szezonban bátran

Az úgynevezett 2-es típusú cukorbetegség napjaink népbetegsége, világszerte százmilliók szenvednek tőle minden életkorban. Pedig a genetikán túl a táplálkozási szokásoknak is jelentős szerepe van kialakulásában, így a megfelelő étrenddel és aktív életmóddal jelentősen csökkenthetők a kockázatok. Olyan ételeket sorolunk fel, amelyek segítik kiegyensúlyozni a vércukorszintet, így

A hűvös időnek meg vannak a sajátos ételei és italai, amelyek nem csak az ízükkel, de az aromájukkal is átmelegítenek. A forralt bor illata hozzátartozik a téli sportok utáni átmelegedéshez, a borzongató időjárást ellensúlyozzák azzal, hogy a testünket és a lelkünket egyszerre pezsdítik fel. A forralt