Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog Masonry

Etiam convallis, felis quis dapibus dictum, libero mauris luctus nunc, non
fringilla purus ligula non justo. Non fringilla purus ligula justo.

Mindenki szereti az olyan hagyományos vasárnapi menüket, mint a húsleves, a rántott hús krumplipürével, a pörkölt nokedlivel, de néha érdemes egy picit újítani ezeken a jól bevált fogásokon. Akár az is elegendő lehet, ha az eddig megszokott tálalást gondoljuk újra.  A hazai és külföldi mesterszakácsok, gasztrobloggerek

Aki szokott főzni, az nyilván tudja, hogy a sütőtök sokoldalú alapanyag. Azon túl, hogy simán megsütve bármikor megédesít és átmelegít egy esős őszi estén, még számos lehetőséget tartogat. Összegyűjtöttünk néhány mennyei, és kicsit a megszokottól eltérőbb receptet, amikben ez a remek hozzávaló játssza a   

Az egyre hűvösebbé váló őszi időben többször kívánjuk a melengető fogásokat. A levesek, amelyek amúgy is a magyar konyha alapvető ételei, tökéletesen betöltik ezt a funkciót. Táplálnak és melegítenek is. A sokféle őszi alapanyagból pedig szinte minden nap készíthetünk valamilyen finomságot. Fűszerek közül érdemes gyömbért, szerecsendiót,

Finom, laktató, gyorsan készen van. Ez a tócsni, más néven krumplilepény. Az alaprecept reszelt burgonyából, lisztből, sóból áll, ma már leggyakrabban tojással készül, amit kevés zsiradékban sütjük ki. A tócsni azonban ennél sokkal többet tud. Lehet ízletes vacsora téli estéken egy forró tea mellé, vendégváró

Ha olyan ízletes fogást akarunk elkészíteni, ami mellett nem kell órákig ott állnunk, mégis könnyű és biztosan sikert arat, az egyik legjobb választás a cseréptálban sült egytálétel. A cserépedény óriási előnye, hogy ne kell hozzá sok zsiradék, elég, ha egy kis olajat használunk, az edény

Hagyjuk most a chiapudingot. Nem akarunk a csicsókakrémlevesről beszélni. Vegán zöld smoothie-t sem kérünk. Azok figyeljenek, akik a megszokott ételeiket szeretnék egészségesebben elkészíteni. Nekik hoztunk 5 tippet, hogy a szokásos menük ne csak egészségesebbek, de finomabbak is legyenek. 1. A lisztet nem kell elhagyni, de gondoljunk

Valljuk be őszintén, hogy nem mindig a hűtő zöldséges fiókjába nyúlunk elsőként, ha egy kis nassolni valóra vágyunk. Még akkor sem, ha szeretjük a zöldségeket és tisztában vagyunk azzal, mennyire fontos a szervezetünk számára. Bár megoszlanak a vélemények arról, hogy hányszor, de az bizonyos, hogy

Akik bátran fogyaszthatják a tejtermékeket, el sem tudják képzelni, milyen nehéz úgy a mindennapi táplálkozás, hogy kerülni kell ezt a fontos táplálékot, mert allergiás reakciót vált ki. Tejallergián a tejfehérjére való érzékenységet értjük - nem keverendő össze a laktózérzékenységgel. Míg az utóbbinál fogyasztható laktózmentes tejtermék, az előbbinél tilos a

Korunk népbetegsége a magas vérnyomás, amit sokszor csak csendes gyilkosként szokás emlegetni, mivel évekig tünetmentes és így felfedezetlen marad, mire pedig megbetegít, már gyakran nagyon súlyos következményekkel jár. A legjobb gyógymód a megelőzés. Hogy hogyan? Természetesen egészséges táplálkozással. Mind ismerjük nagymamáinktól a fokhagymát, ami természetes

Előkelő helyük van ételeink között, mivel hűsítenek, ugyanakkor táplálnak, így segítenek átvészelni a forró napokat. Készíthetjük gyümölcsökből, zöldségfélékből (leggyakrabban hús nélkül), hidegen vagy melegen, főzve vagy nyersen. A gyümölcslevesek titka a minőségi alapanyag kiválasztásán túl a különböző habarásban, ízesítésben rejlik. Általában almát, szilvát, meggyet, körtét, epret, cseresznyét, erdei