Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog Masonry

Etiam convallis, felis quis dapibus dictum, libero mauris luctus nunc, non
fringilla purus ligula non justo. Non fringilla purus ligula justo.

A szőlő elfogyasztása és feldolgozása során sokáig a magok csak fölösleges hulladéknak tűntek, amíg Szent-Györgyi Albert fel nem fedezte csodálatos beltartalmukat.Bár szőlőmag-olajat már korábban is sajtoltak ezekből a jelentéktelennek tűnő növényi alkotóelemekből, de később arra is rájöttek, hogy a sajtolás után megmaradt, kiszárított és felőrölt

Bár gyermekkorunkban ellentmondásos emlékek rögzülhettek legtöbbünknél a céklával kapcsolatban, mostanra érdemes ezeket feldolgoznunk, és újra nyitnunk e felé a szuper zöldség felé. Óriási előnye, hogy megfelelő körülmények között jól eltartható, beltartalmát hosszan megőrzi, és végtelen formában elkészíthető. Miért jó nekünk, ha céklát eszünk? A bordós-lila (és vigyázat, bordón

Ahogy hűvösödik az idő, úgy szerzi vissza a méltó helyét a testápolási szokásaink és a felüdülésünk eszközei között a forró fürdős kényeztetés. Akik nem szeretik a boltok polcáról leemelhető habfürdőket, ilyenkor bizony gondban vannak, hogy hogyan készítsenek természetes alapanyagokból álló kozmetikumot, amelyet a fürdővízhez öntve

Nem siette el a dolgot az idei tél, de akármeddig is kényeztetett bennünket a melengető napsütés, a hideg évszak próbatételei előbb-utóbb idén is elérkeznek számunkra. A téli időszakban az alacsony hőmérsékleten kívül még számos dolog jelent kihívást a szervezetünk számára: a kevés napsütés, a szabad

Karácsonykor a fenyő központi szerepbe kerül. A legtöbben természetesen a karácsonyfára gondolnak most, pedig bizonyos formában a tányéron is helyet kaphat. És nemcsak díszítésként, hiszen a fenyőmag az egyik legfinomabb ehető magféle, amivel csak próbálkozhatunk. De mit lehet tudni erről a királyi csemegéről, és miért

Mit esznek tőlünk nyugatra és keletre karácsonykor? Mi az ünnepi menü a tengeren túl, például Brazíliában vagy Új-Kaledóniában? Tarts velünk egy karácsonyi gourmet körutazásra! Belgiumban a Mikulás hozza a karácsonyfát Mivel már december 6-ától kezdve áll a karácsonyfa a belga otthonokban és azon a napon tartják az

Egyre fogynak a hetek a tél legnagyobb ünnepéig, így a háziasszonyok már kezdik törni a fejüket azon, hogy ebben az évben milyen süteményekkel örvendeztessék meg a családot karácsonykor. Köztudott, hogy minden keresztény országnak meg van a maga jellegzetes karácsonyi menüje, amely levesekből, különféle húsételekből és

A húsvéti ételeket a világ minden keresztény országában úgy válogatta össze a hagyomány, hogy akár az összetevők, akár az étel formátuma vagy díszítése számos szimbólumot tartalmazzon. A jelképek utalhatnak az ébredő tavaszra, a termékenységre, az újjászületésre, de legtöbbször Krisztus szenvedéseivel, a feltámadással, örök élettel kapcsolatosak. A

Magyarországon régen rendkívül gazdag volt a halállomány, számos édesvízi faj megtalálható volt a tavakban, folyókban, így az emberek asztalán is. Manapság jó, ha havonta egyszer fogyasztunk halat, ami igencsak elmarad a kívánatos mennyiségtől. Pedig rendkívül egészséges! Van olyan háztartás, ahol csak karácsonykor és egyéb különleges alkalmakkor

Gabonának nevezzük a lágyszárú növények ehető magjait, és sokszor a belőlük készített termékeket is így hívjuk. Az archeológusok szerint az ember mintegy százezer éve fogyasztja a gabonákat, azt is tudjuk, hogy a történelem nagy részében alapvetően ezekre támaszkodtunk alapélelmiszerként. A gabona akkor teljes kiőrlésű, ha tartalmazza