Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Összetevők: Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), fokhagyma, vöröshagyma, bors, füstölt paprika, majoranna. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Összetevők: Jódozott étkezési só (étkezési só, kálium-jodid), paprika, vöröshagyma, fokhagyma, cayenne bors, cukor, bors, oregánó, rozmaring. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet, zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Ajánljuk sűrítés gyanánt sütéshez és főzéshez egyaránt. Friss ananászhoz, kivihez, fügéhez, papajához nem használható fel.

Nátrium-hidrogén-karbonát tartalom minimum: 99%Gyógyászati célra nem alkalmas. Összetevők: Nátrium-hidrogén-karbonát A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Befőzési tartósítószer, szalicil helyett használható, savanyúságok és befőttek tartósításához javasoljuk. 1 tasak 10 liter savanyúság vagy befőtt felöntőlevéhez elegendő. A tasak tartalmát 0,5 liter forró vízben oldja fel, ebből 0,5 dl oldat 1 liter felöntőléhez szükséges mennyiségű tartósítószert tartalmaz. A feloldott tartósítószer akár hetekig tárolható

A citromsav ideális gyümölcssaláták, befőttek, lekvárok, teák, limonádék ízesítésére. Segítségével megőrizhető a gyümölcsök íze és eredeti színe. Összetevők: Savanyúságot szabályzó anyag: citromsav. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Szuperélelmiszernek nevezzük azokat az alapanyagokat, amik vitamin-, nyomelem- és tápanyagtartalmuk révén kiérdemlik, hogy a legegészségesebbek közé soroljuk őket. Sok kiváló élelmiszer sajnos az elmúlt évek divatos, de tudománytalan táplálkozási nézeteinek esett áldozatul, sokan már a sajtok, a húsok, a kókuszolaj           

Gabonának nevezzük a lágyszárú növények ehető magjait, és sokszor a belőlük készített termékeket is így hívjuk. Az archeológusok szerint az ember mintegy százezer éve fogyasztja a gabonákat, azt is tudjuk, hogy a történelem nagy részében alapvetően ezekre támaszkodtunk alapélelmiszerként. A gabona akkor teljes kiőrlésű, ha tartalmazza

Magyarországon régen rendkívül gazdag volt a halállomány, számos édesvízi faj megtalálható volt a tavakban, folyókban, így az emberek asztalán is. Manapság jó, ha havonta egyszer fogyasztunk halat, ami igencsak elmarad a kívánatos mennyiségtől. Pedig rendkívül egészséges! Van olyan háztartás, ahol csak karácsonykor és egyéb különleges alkalmakkor

A húsvéti ételeket a világ minden keresztény országában úgy válogatta össze a hagyomány, hogy akár az összetevők, akár az étel formátuma vagy díszítése számos szimbólumot tartalmazzon. A jelképek utalhatnak az ébredő tavaszra, a termékenységre, az újjászületésre, de legtöbbször Krisztus szenvedéseivel, a feltámadással, örök élettel kapcsolatosak. A