Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Dübörög a grillszezon, most érdemes összehívni a baráti társaságot, lakóközösséget egy kis közös sütögetésre. Annak érdekében, hogy biztos legyen a siker, válogassatok az alábbi pácok közül! Mindenkinek más az ízlése. Van, aki a csípősebb, karakteresebb pácokat szereti, míg más azt élvezi, ha a hús íze mellett

Csodálatos, sokoldalú növény a rozmaring: elsősorban illatos fűszerként ismerjük, de mutatós dísznövény és alapanyag lehet gyógyteákhoz vagy kozmetikumokhoz is. A mediterrán konyha elképzelhetetlen nélküle, nem véletlenül. A Földközi-tenger környékén honos rozmaringot már az ókorban is                     

A tradicionális indiai konyha lenyűgöző. Egyszerre egészséges, kiegyensúlyozott és régióról-régióra változva többé-kevésbé fűszeres.  Fedezzük fel együtt most a három legnépszerűbb indiai fűszert, melyeket itthon is használhatunk. Kurkuma – a sárga gyógyszer Jellegzetesen sárga, színezőanyagként is használatos fűszerét a növény gyöktörzse adja. Neve hindiül haldi, magyarul Indiai sáfránynak

Mindannyian tudjuk, hogy a különféle évszakoknak meg vannak a maguk jellegzetes ételei és fűszerei. De kevesebben vannak tisztában azzal, hogy melyik élelmiszert mikor fogyasztjuk szívesebben, nem csak azon múlik, hogy mikor van esetleg szezonja. A keleti kultúrákban évezredes tudás, a nyugati országokban csak napjainkban kezdik kutatni azt

Ez egy igazi őszi fűszerkeverék, melyet mi magunk is könnyedén elkészíthetünk otthon, hogy aztán olyan finomságokat alkossunk vele, melyek átmelegítik a szívet, lelket, energiával töltenek fel, és jókedvet varázsolnak. Mi az a Pumpkin spice? A pumpkin spice valójában egy őszt idéző fűszerkeverék, mely a hagyomány szerint fahéjból,

Míg nyáron sok erkélyen, balkonládában vagy kertben megtalálhatók a friss fűszernövények, kevesen gondolnak arra, hogy számos téltűrő fűszernövény is létezik. A nyár a friss ételek időszaka. A meleg évszakban dúskálunk a zöldségekben, gyümölcsökben és ezekben a hónapokban még akár a fűszereket is frissen, zölden tehetjük az

Aki még csak ismerkedik a sütés-főzés tudományával, az tudja, hogy nem mindig sikerül úgy az étel, ahogyan szeretné. Vagy túl sós, vagy ízetlen, mert kevés fűszer került bele, vagy nem az ételhez illő fűszert választotta. Ha nincs sok időnk és tapasztalatunk, és biztos sikerre vágyunk, akkor

Számtalan fűszerrel és fűszerkeverékkel ízesíthetjük az ételeinket – ez részben a felfedezések korának, az utazásoknak, más kontinensek meghódításának köszönhető. Ma is használt fűszereink egy része Ázsiából, de van amelyik Amerikából származik, és csak a középkortól kezdett terjedni a használata. Arról azonban gyakran megfeledkezünk, hogy már