Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Az úgynevezett 2-es típusú cukorbetegség napjaink népbetegsége, világszerte százmilliók szenvednek tőle minden életkorban. Pedig a genetikán túl a táplálkozási szokásoknak is jelentős szerepe van kialakulásában, így a megfelelő étrenddel és aktív életmóddal jelentősen csökkenthetők a kockázatok. Olyan ételeket sorolunk fel, amelyek segítik kiegyensúlyozni a vércukorszintet, így

Gyermekkorunk kedvenc csemegéje, mégis kevesen tudják, hogy milyen hatalmas értéket képvisel táplálkozási és egészségügyi szempontból ez az olcsó, kiválóan eltartható, változatos és egész télen elérhető vitaminforrás.  Értéke nem csak a felsorolt jó tulajdonságokban rejlik, de abban is, hogy rendkívül változatos konyhai alapanyag, így a szezonban bátran

Ma már a szendvics nem merül ki a párizsis zsemlében vagy a szalámis kenyérben. Szinte művészi szépségű szendvicseket készíthetünk otthon némi kreativitással. Vásárolhatunk olyan formákat, amikkel a sajtot, a zöldséget vagy magát a kész szendvicset is formára vághatjuk, hogy a gyerekek számára is érdekes legyen. A szendvics

Manapság viszonylag elterjedt vélekedés, hogy minden szénhidrát egészségtelen. Ez persze nem így van. A többségében lassan felszívódó szénhidrátok fogyasztása hasznos és egészséges. Tehát minden egyes alkalommal, amikor készítesz magadnak egy szendvicset, tehetsz valamit az egészségedért. Sokak úgy hiszik, hogy minél sötétebb színű a polcról leemelt kenyér,

  Nagy fejtörést okoz, ha valamilyen váratlan, diétát kívánó betegség vagy frissen diagnosztizált allergia miatt ki kell hagyni a tojást az étrendből. A sütemények, desszertek készítésekor azonnal felmerül a kérdés: mivel helyettesítsük? A tojásmentes desszertek készítése első pillantásra szinte lehetetlen feladatnak tűnhet, olyan alapvető hozzávalónak és

A házi fagylalt majszolása az egyik legjobb dolog, ami nyáron történhet velünk. Nem csak azért, mert a saját kezünk munkáját dicséri, hanem azért is, mert olyan alapanyagok vannak benne, amiket igazán szeretünk. Ezt a különböző ételérzékenységekkel és allergiákkal küzdők értékelik csak igazán – hiszen nekik

Most, amikor előtérbe került az egészséges táplálkozás, és igyekszünk kerülni a tartósítószereket, a mesterséges színezékeket, az ízfokozókat, a hozzáadott cukrot, ismét menő a gyümölcsök, zöldségek házi aszalása. Mik az aszalás előnyei? jobban megmaradnak az eredeti ízek, aromák, az aszalás során a gyümölcsök megőrzik a vitamintartalom nagy részét, az

A lecsót a legtöbben magyaros ételként ismerik, az alapanyagok hazaiságát hangsúlyozva egyenesen hungarikumnak tartják: vöröshagyma Makóról, zöldpaprika Cecéről, paradicsom Kecskemétről, valamint kolbász Debrecenből és pirospaprika Szegedről. Pedig a lecsó eredetét tekintve balkáni étel, ha pedig körülnézünk más országok konyháiban, rájövünk, hogy rengeteg helyen eszik és

Előkelő helyük van ételeink között, mivel hűsítenek, ugyanakkor táplálnak, így segítenek átvészelni a forró napokat. Készíthetjük gyümölcsökből, zöldségfélékből (leggyakrabban hús nélkül), hidegen vagy melegen, főzve vagy nyersen. A gyümölcslevesek titka a minőségi alapanyag kiválasztásán túl a különböző habarásban, ízesítésben rejlik. Általában almát, szilvát, meggyet, körtét, epret, cseresznyét, erdei