Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Ha az ember szeret főzni, nem akar lépten-nyomon olyan akadályba ütközni, hogy valamit azért nem tud megcsinálni, mert nincs megfelelő szerszáma. Így viszont hajlamosak leszünk túl sok konyhai eszközt felhalmozni. Ezek aztán egy idő után átveszik az uralmat a konyhában, és nagy tömegük miatt ők

Ételeink legfontosabb hozzávalói – persze az alapanyagokon kívül – a rafinált és magas minőségű fűszerek és ízesítők. Nehezen tudjuk elképzelni a krumplifőzeléket babérlevél, vagy a tökfőzeléket kapor nélkül, de az ízesítés ennél jóval többről is szólhat! Fűszerek, aromák házilag Ebbe a csoportba tartoznak a fűszeres sók, fűszeres

Fűszereket az emberiség már az ősidők óta használ. Ezek szerepe nem kizárólag az étel ízesítése volt, ugyanannyira ismerték és kihasználták a gyógyhatásaikat is. A legrégebbi fűszer-leleteket az újkőkorból találták meg a régészek. Fűszert használtak az egyiptomiak, a mezopotámiaiak, az ősi Kína lakói, az ókori görögök

A belföldi nyaralások idején nincs is hangulatosabb, mint egy nyáresti, családi és baráti körben nézett naplementét grillezéssel, így egy ízletes vacsorával zárni. Mire érdemes odafigyelni, ha igazán profikhoz méltón szeretnénk szeretteinket elkápráztatni főzőtudományunkkal? Íme 5+1 tipp, amit szem előtt tartva mi magunk is profibbá válhatunk

Ha a savanyúságra gondolunk, bevillanhat a karácsonyi sorban állás a „vecsési” pultnál, egy bográcsban készült marhapörkölt mellé elropogtatott kovászos uborka, a nassolni való savanyúkáposzta, de akár maga a folyamat is, hogy mindezt magunknak készítsük el. Akkor tehát nincs más hátra, savanyításra fel! A savanyítás eredete, evolúciója Savanyítás

Éléskamránk polcain télen nincs szemet gyönyörködtetőbb látvány a színes befőtteknél és lekvároknál. Lehet édesebb, savanykásabb, hígabb vagy keményebb az a gyümölcskészítmény, amit télire teszünk el magunknak. Ilyenkor azonban nem csak az állagok, az elnevezések is változnak. Befőzési akadémiánk következő részében a lekvárok és dzsemek közti

Beköszöntött a kellemes időjárás. Kirándulhatunk, strandolhatunk, közösségben lehetünk s mindeközben képzeljük el, hogy egy nagyon finom háziszörpöt kortyolgatunk. Mitől más, mitől ilyen finom? A válasz pedig minden esetben ugyanaz: szeretettel készül. Színek, ízek, különleges alapanyagok. Szörpre fel! Befőzési sajátosságok Sokan talán nem tudják, de a szörpöt készíthetjük

Az előzőekben megismerkedtünk a befőzés előkészületeivel. Mire figyeljünk az alapanyagok előkészítésénél? Hogy tisztítsuk a tárolásra szánt üvegeket? Mikor, mit tehetünk el? Most pedig beleássuk magunkat a különböző tartósítási technikákba, a cukor és gluténmentes befőzésbe és eljátszunk azzal a merész gondolattal, hogy mi történne akkor, ha

A steak vörös húsból készül, azon belül pedig a marha a király. Persze nem mindegy, milyen fajtájú, korú és nevelésű állatról van szó. Annak is csak bizonyos részei érdemesek rá. A legjobb steak nyomában: miből? Hogy kinek mi ízlik a legjobban, az egyéni ízlés kérdése is. Sokan