Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Mit esznek tőlünk nyugatra és keletre karácsonykor? Mi az ünnepi menü a tengeren túl, például Brazíliában vagy Új-Kaledóniában? Tarts velünk egy karácsonyi gourmet körutazásra! Belgiumban a Mikulás hozza a karácsonyfát Mivel már december 6-ától kezdve áll a karácsonyfa a belga otthonokban és azon a napon tartják az

Fája Dél-India szigetein honos, de más trópusi vidéken is termesztik. Erős illatát és jellegzetes ízét magas illóolaj-tartalma adja. Íze kellemesen aromás, de igen erős fűszer, ezért óvatosan kell használni. Felhasználási javaslat: Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. A termék gluténtartalmú

Karácsonykor a fenyő központi szerepbe kerül. A legtöbben természetesen a karácsonyfára gondolnak most, pedig bizonyos formában a tányéron is helyet kaphat. És nemcsak díszítésként, hiszen a fenyőmag az egyik legfinomabb ehető magféle, amivel csak próbálkozhatunk. De mit lehet tudni erről a királyi csemegéről, és miért

Nem siette el a dolgot az idei tél, de akármeddig is kényeztetett bennünket a melengető napsütés, a hideg évszak próbatételei előbb-utóbb idén is elérkeznek számunkra. A téli időszakban az alacsony hőmérsékleten kívül még számos dolog jelent kihívást a szervezetünk számára: a kevés napsütés, a szabad

Bár gyermekkorunkban ellentmondásos emlékek rögzülhettek legtöbbünknél a céklával kapcsolatban, mostanra érdemes ezeket feldolgoznunk, és újra nyitnunk e felé a szuper zöldség felé. Óriási előnye, hogy megfelelő körülmények között jól eltartható, beltartalmát hosszan megőrzi, és végtelen formában elkészíthető. Miért jó nekünk, ha céklát eszünk? A bordós-lila (és vigyázat, bordón

A szőlő elfogyasztása és feldolgozása során sokáig a magok csak fölösleges hulladéknak tűntek, amíg Szent-Györgyi Albert fel nem fedezte csodálatos beltartalmukat.Bár szőlőmag-olajat már korábban is sajtoltak ezekből a jelentéktelennek tűnő növényi alkotóelemekből, de később arra is rájöttek, hogy a sajtolás után megmaradt, kiszárított és felőrölt

Mindannyian ismerjük a különféle eceteket, mint ételízesítőket és a salátalevek legfőbb összetevőit. Az azonban csak mostanában kezd átmenni a köztudatba, hogy az ecetek, mint fermentált élelmiszerek milyen nagyszerű hatásokkal lehetnek az emberi szervezetre, ha rendszeresen fogyasztjuk őket. Mik azok a fermentált élelmiszerek? Fermentált élelmiszereknek azokat nevezzük, amelyekben

A természet patikája rendkívül gazdag, tulajdonképpen elmondhatjuk, hogy minden növény, amely emberi fogyasztásra alkalmas, az gyógyhatású is vagy legalábbis összetevői és hatóanyagai révén befolyásolja az emberi szervezet működését. Nem véletlen, hogy potenciaproblémákra javasolják a zeller nagyobb mennyiségű fogyasztását, míg vérszegénységre a cékla vagy céklalé étrendbeli

A csokoládét az indiánok fedezték fel és adták a világnak. Azok a szerencsések, akik először megkóstolhatták ezt a csodálatos és egészséges élelmiszert – ma alig hinnénk el – közel se találták olyan élvezetesnek, mint a mai nap embere. Hogy miért? Mert a csokoládé ital eredeti