Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Image thumbnail

Blog List

Összetevők: bors (fekete, zöld, fehér), rózsabors. A termék gluténtartalmú gabonaféléket, tojást, tejet (laktóz), zellert, szóját, mustárt és szezámmagot is felhasználó gyártóüzemben készült.

Mit esznek tőlünk nyugatra és keletre karácsonykor? Mi az ünnepi menü a tengeren túl, például Brazíliában vagy Új-Kaledóniában? Tarts velünk egy karácsonyi gourmet körutazásra! Belgiumban a Mikulás hozza a karácsonyfát Mivel már december 6-ától kezdve áll a karácsonyfa a belga otthonokban és azon a napon tartják az

Fája Dél-India szigetein honos, de más trópusi vidéken is termesztik. Erős illatát és jellegzetes ízét magas illóolaj-tartalma adja. Íze kellemesen aromás, de igen erős fűszer, ezért óvatosan kell használni. Felhasználási javaslat: Hús- és zöldséglevesek, mártások, főzelékek, burgonyás ételek, vagdalt húsok és halak, vadételek ízesítője. A termék gluténtartalmú

Karácsonykor a fenyő központi szerepbe kerül. A legtöbben természetesen a karácsonyfára gondolnak most, pedig bizonyos formában a tányéron is helyet kaphat. És nemcsak díszítésként, hiszen a fenyőmag az egyik legfinomabb ehető magféle, amivel csak próbálkozhatunk. De mit lehet tudni erről a királyi csemegéről, és miért

Nem siette el a dolgot az idei tél, de akármeddig is kényeztetett bennünket a melengető napsütés, a hideg évszak próbatételei előbb-utóbb idén is elérkeznek számunkra. A téli időszakban az alacsony hőmérsékleten kívül még számos dolog jelent kihívást a szervezetünk számára: a kevés napsütés, a szabad

Bár gyermekkorunkban ellentmondásos emlékek rögzülhettek legtöbbünknél a céklával kapcsolatban, mostanra érdemes ezeket feldolgoznunk, és újra nyitnunk e felé a szuper zöldség felé. Óriási előnye, hogy megfelelő körülmények között jól eltartható, beltartalmát hosszan megőrzi, és végtelen formában elkészíthető. Miért jó nekünk, ha céklát eszünk? A bordós-lila (és vigyázat, bordón

A szőlő elfogyasztása és feldolgozása során sokáig a magok csak fölösleges hulladéknak tűntek, amíg Szent-Györgyi Albert fel nem fedezte csodálatos beltartalmukat.Bár szőlőmag-olajat már korábban is sajtoltak ezekből a jelentéktelennek tűnő növényi alkotóelemekből, de később arra is rájöttek, hogy a sajtolás után megmaradt, kiszárított és felőrölt

Mindannyian ismerjük a különféle eceteket, mint ételízesítőket és a salátalevek legfőbb összetevőit. Az azonban csak mostanában kezd átmenni a köztudatba, hogy az ecetek, mint fermentált élelmiszerek milyen nagyszerű hatásokkal lehetnek az emberi szervezetre, ha rendszeresen fogyasztjuk őket. Mik azok a fermentált élelmiszerek? Fermentált élelmiszereknek azokat nevezzük, amelyekben