Húsmentes rakott burgonya
A kolbász fűszerkeveréket a kolbászok készítéshez használjuk. Vagy mégsem? A Horváth Rozi fűszerek eddig is a sokrétű felhasználásukról voltak híresek, miért is lenne ez másként a kolbászkeverékkel? Új rakott burgonya receptünkbe kolbászkeveréket csempésztünk, így megadva a különleges, magyaros ízt ételünknek. Próbáld ki!
Elkészítés
-
5 darab tojást forró vízben 10 perc alatt keményre főzünk, meghámozzuk és felszeleteljük.
-
A burgonyát meghámozzuk és egy éles késsel vagy gyaluval vékonyra szeleteljük. A tejszínt összekeverjük a kolbász fűszerkeverékkel és 5 tojássárgájával.
-
Egy körülbelül 30x20 centis sütőedény alját egy réteg burgonyával terítjük be, finoman sózzuk, elosztjuk rajta a főtt tojás negyedét. Meglocsoljuk a tejszínes keverék negyedével, kanalazzunk rá 2-3 evőkanálnyi tejfölt és fedjük be egy újabb réteg burgonyával. Így folytassuk a rétegezést, az utolsó burgonyaréteget kenjük meg tejföllel, és ha maradt, locsoljuk meg a tejszínes keverékkel.
-
160 °C-ra előmelegített sütőben 1-1,5 órán át süssük, amíg a burgonya megpuhul, a tejföl pedig aranybarnára sül.