Burgonyalepény
Azt mondják, két féle ember van: aki szereti a lepényt, és aki nem evett még igazán jót. Itt az idő, hogy meggyőződj róla: lepényt készíteni nem is olyan nehéz! A tápláló, tartalmas étel kis odafigyeléssel könnyen elsajátítható, hoztunk is rá egy remek receptet.
Elkészítés
-
A burgonyát, sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, majd finomra reszeljük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lerázzuk a vizet ró la és felaprítjuk.
-
Az előkészített hozzávalókat tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgát, tojást, lisztet, tejet, megsózzuk, borsozzuk és egy csipetnyi szerecsendiót adunk hozzá. Az egészet jól összekeverjük.
-
Serpenyőben olajat forrósítunk. Két-két evőkanál masszából a forró olajban lepényeket formálunk és mindkét felét aranybarnára sütjük kb. 10 perc alatt.
-
Papírszalvétára szedjük, hogy az olajat leitassuk róla. Forrón, salátával tálaljuk.