Karácsonyi őzgerinc (liszt nélkül)
Ha van otthon különböző díszítő csokoládé vagy marcipán, az ünnep hangulatához illően egyéni kreációkat alkothatunk.
Elkészítés
-
A tojások sárgáját habosra keverjük, majd a porcukrot hozzáadjuk, és azzal tovább habosítjuk. ezután a darált diót és a kakaót beleszórjuk, majd óvatosan összeforgatjuk. őzgerincformát kivajazunk, egy kevés liszttel beszórunk, és a masszát belesimítjuk.
-
A sütőt 180 °c-ra (gázsütőnél 4-es fokozat; légkeveréses sütőnél 165 °c) előmelegítjük, az őzgerincet a sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. A süteményt ki- csit hűlni hagyjuk, majd a formából kiborítjuk, és telje- sen kihűtjük. A margarint habosra keverjük, a rumot be- leöntjük, a gesztenyemasszát apránként hozzáadjuk, és si- ma krémmé keverjük.
-
A tésztát vízszintesen három lapra vágjuk, a gesztenyés töl- telék kétharmadával megkenjük, és egymásra illesztjük. Az őzgerincet a maradék krémmel kívülről is bevonjuk, és csokoládédarával díszítjük. Hűtőbe tesszük, hogy másnap szépen tudjuk szeletelni. tejszínhabot kínálhatunk mellé.