Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Sütőtökös frankfurti leves

20-30 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

Próbáld ki ezt a csodás, őszies előételt, magyaros változatban.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Az olajon megfuttatjuk a felaprított hagymát. Majd az apróra vágott fokhagymát is hozzáadjuk és néhány percig pirítjuk.

  2. A sütőtököt kimagozzuk, kiszedjük a belsejét és kockára vágjuk. Hozzáadjuk a lepirított hagymához és hagyjuk tovább pirulni néhány percig.

  3. Hozzáadjuk szintén kockára vágott kelkáposztát, majd a a fűszereket és ízlés szerint a sót. Elkeverjük és felöntjük a vízzel úgy, hogy pont ellepje.

  4. Alacsony lángon addig főzzük, amíg a sütőtök meg nem puhul, de ne hagyjuk szétfőni!

  5. Ezalatt karikára vágjuk a virslit, és azt is a leveshez adjuk.

  6. Ha megpuhult a tök, akkor a tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, csomómentesre keverjük, majd folyamatosan kevergetve elkezdünk hozzáadagolni a forró léből annyit, hogy kellőképpen meleg legyen a tejföl is. Ezt hozzáadjuk a leveshez (folyamatos keverés mellett). Csak melegítsük, ne forraljuk, mert akkor a tejföl hamar kicsapódhat!

  7. Végül az apróra, vagy vékony csíkokra vágott, megpirított szalonnával tálaljuk.