Újragondolt hagyományok és minőségi fűszerek széles és izgalmas választéka.

Kövess minket Facebookon és Instagramon

Káposztával töltött paradicsompaprika

30-45 perc Nehézségi szint: Lelkes kezdőknek

A savanyúságot színben fordítva is elkészíthetjük, vagyis fehér vagy sárga húsú paprikát vöröskáposztával töltünk meg.

Hozzávalók főre:

Elkészítés

  1. Először az alaplevet készítjük el. A vizet, sót, cukrot, borsot, mustármagot és borként egy nagy, ép zománcú vagy fémedényben felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni, majd tisztára mosott, fertőtlenített üvegekbe töltjük, és felhasználásig a kamrába tesszük.

  2. Ha kész az alaplé, a káposztát megtisztítjuk, legyaluljuk, kissé besózzuk, és 1 órát állni hagyjuk.

  3. A paprikát megmossuk, kicsumázzuk, és az ereit kivágjuk, majd sós vízzel leforrázzuk.

  4. Az üvegeket kimossuk, és szájával lefelé fordítva lecsepegtetjük. A vizet a paprikáról leitatjuk, a káposztát jól kinyomkodjuk, és szorosan a paprikákba töltjük.

  5. A megtömött paprikákat – nem túl szorosan – az üvegekbe egymás mellé rakosgatjuk, lehetőleg úgy, hogy a töltött felükkel felfelé álljanak. A csemegealaplével leöntjük, a tetejére csipetnyi nátrium-benzoátot hintünk, és szorosan lekötjük. száraz, hűvös helyen tároljuk.