Egresdzsem sárgarépával
Ez a pikáns dzsem tele van vitaminnal, mert csak rövid ideig főzzük. Ha szeretnél egy igazán ízletes dzsemmel előrukkolni, mindenképp ki kell próbálnod ezt a receptet!
Elkészítés
-
Az egrest megmossuk, jól lecsepegtetjük, a szárát és a csészeleveleit lecsipkedjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és lereszeljük.
-
A vizet a kristálycukorral sziruppá főzzük, majd az egrest és a sárgarépát beletesszük, és közepes tűzön kb. 10 percig főzzük. Ezután hűlni hagyjuk.
-
Beletesszük a hosszában kettéhasított vaníliarudat, a zselésítő cukrot, és jól összekeverjük. Nagy lángon, állandóan keverve, 4-5 percig főzzük, majd a vaníliarudat kidobjuk.
-
A dzsemet forrón üvegekbe töltjük, és szorosan lezárjuk. Az üvegeket pár percre fejtetőre állítjuk, azután talpra fordítjuk, és a kamrában a helyére rakjuk.